Arnavut mantısı için öncelikle hamurunu hazırlamakla başlayın. Hamuru için derin bir kabın içerisine unu koyum-n ve unu havuz yapın. Daha sonra tuz ve ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı börek hamuru kıvamında yapın. Daha sonra hazırladığınız hamuru dinlenmesi için yaklaşık yarım saat bekletin. Hamuru dinlenirken sizde iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harcı için bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, tuzunu ve baharatlarını ilave ederek karıştırın. Daha sonra hamuru beze yapın ve açın. Hamurun kalınlığını isteğe göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Çok fazla ince olmamasına dikkat edin.
Açma işlemi bittikten sonra hamuru büyük kareler halinde kesin ve hazırladığınız iç harcı karelerin ortasına koyun ve kapatın. Hazırladığınız mantıları tepsiye dizin. Bütün hamur bittikten sonra hamurların üzeri kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında kızartın. Mantı fırında pişerken diğer taraftan siz sosunu hazırlamaya başlayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurt ile karıştırıp çıkardığınız sıcak mantıların üzerinden dökün. Daha sonra margarini bir tavada eritin ve pul biberini ekleyip kızartın. Sosu hazırladığınız mantıların üzerinden gezdirin. Serviz tabağına alarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.