Un, tuz derin bir kaba alınarak içerisine su eklenip yoğurularak hamur haline getirilir. Üzerine şeffaf jelatin çekilerek kısa bir süre dinlendirilir. Daha sonrasında hamurlar istenilen büyüklükte beze haline getirilerek oklava ile açılır. İnce olarak açılan daire şeklindeki hamur bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde kesilir. Bu şeritlerin yatay kısmı iki parmak genişliğinde olmalıdır. Ardından kesilen şeritler kare şeklinde tekrar kesilerek küçük kare hamur parçaları elde edilir. Bu parçaların her köşesi katlanarak büzülür ve uçları yapıştırılacak seviyeye getirilerek hafif un serpilmiş tepsiye dizilir.
1 litre kaynatılmış su içerisine hazırlanan mantılar atılarak haşlanır. Haşlandıktan sonra soğuk suya tutularak süzülmeye bırakılır. Diğer yandan yoğurt çırpılarak bir kenarda bekletilir. Tereyağı, sıvı yağ, salça ve nane kavrulur. İçerisine bir miktar su eklenerek salçanın kıvamı inceltilir. Soğuyan mantılar servis tabağına alınıp üzerine yoğurt dökülür. Ardından salçalı naneli sos üzerinde belirli miktarda gezdirilir. Görsel açıdan da iştah açıcı olan
Çorum mantısı enfes sunumuyla sofraların baş köşesinde yerini alır.
Afiyet olsun.