Fırında Sosyete Mantısı

Fırında Sosyete Mantısı, Farklı tarif arayan hanımlar sizler için nefis bir tarif daha hazırladım. Birçok kişiden beğeni toplayan ve şahane lezzete sahip fırında sosyete mantı tarifinin hazırlaması oldukça pratik, yemesi de oldukça keyifli. Aniden gelecek olan misafirlerinize ya da ikram sofralarında gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz harika bir tarif.
Bu lezzeti tadıp da bugüne kadar beğenmeyen hiç kimse olmadı. Hemen hemen herkesin damak tadına hitap eden salçalı soslu, lezzetli mi lezzetli fırında sosyete mantısı tarifini birçok kişinin sizden tarif alacağına emin olabilirsiniz. Aynı zamanda tarifi hazırladıktan sonra fırına sürmeden buzluğa kaldırabilir ve kısa zamanda bir şeyler hazırlamamız gerektiğinde buzluktan çıkararak fırınladıktan sonra servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

Fırında sosyete mantısı malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 250 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 1kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak.
Fırında sosyete mantısı nasıl yapılır?

Öncelikle sosyete mantısının iç harcını hazırlamak için kuru soğanı ince ince kıyıldıktan sonra bir tavanın içerisine biraz sıvı yağ ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra kıymayı da ilave edip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıymalı iyice kavrulduğunda içerisine domates ve biber salçasını da ekleyip karıştırdıktan sonra son olarak tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından tezgâhın üzerinde yufkaları 4 eşit parçaya ayırın. Yufkaların üzerine sürmek için bir kâsenin içerisinde sıvı yağ ve suyu iyice karıştırıp hazır edin. Dörde böldüğünüz yufkaların üzerine yağlı karışımı yumurta fırçası yardımıyla sürdükten sonra yufkaların geniş olan kısmına hazırladığınız kıymalı harçtan yaklaşık 2 yemek kaşığı koyup sigara böreği sarar gibi sardıktan sonra gül böreği şeklinde kendi etrafında sararak yağlı kâğıt serilmiş olduğunuz bir fırın tepsisinin içerisine alın. Bütün yufkalar için de aynı işlemi uyguladıktan sonra hazırladığımız yağ ve sulu karışımdan üzerlerine sürerek 180 derecede ısıtılmış fırının orta rafına sürerek üzeri hafif pembeleşinceye başladığında fırından çıkarın. Yufkaları fırında fazla bekletmemeniz de fayda var. Çünkü üzeri iyice kızarırsa yufkalar kuruyacaktır. Fırından çıkan yufkaları soğumaya bırakın. Bu arada sosyete mantısının üzerine dökeceğiniz sosu hazırlamak için bir tavanın içerisine tereyağını eritip, sıvı yağ, salça, nane ve pul biberi de ilave ederek biraz kavurduktan sonra tavanın altını kapatın. Ardından sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve fırında pişirdiğiniz sosyete mantısının üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, daha sonra da salçalı sosu gezdirip servis tabağına alarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 13:46:02
Fırında Sosyete Mantısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Sosyete Mantısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Sosyete Mantısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafı...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yap...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özel...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024