Öncelikle sosyete mantısının iç harcını hazırlamak için kuru soğanı ince ince kıyıldıktan sonra bir tavanın içerisine biraz sıvı yağ ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra kıymayı da ilave edip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıymalı iyice kavrulduğunda içerisine domates ve biber salçasını da ekleyip karıştırdıktan sonra son olarak tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından tezgâhın üzerinde yufkaları 4 eşit parçaya ayırın. Yufkaların üzerine sürmek için bir kâsenin içerisinde sıvı yağ ve suyu iyice karıştırıp hazır edin. Dörde böldüğünüz yufkaların üzerine yağlı karışımı yumurta fırçası yardımıyla sürdükten sonra yufkaların geniş olan kısmına hazırladığınız kıymalı harçtan yaklaşık 2 yemek kaşığı koyup sigara böreği sarar gibi sardıktan sonra gül böreği şeklinde kendi etrafında sararak yağlı kâğıt serilmiş olduğunuz bir fırın tepsisinin içerisine alın. Bütün yufkalar için de aynı işlemi uyguladıktan sonra hazırladığımız yağ ve sulu karışımdan üzerlerine sürerek 180 derecede ısıtılmış fırının orta rafına sürerek üzeri hafif pembeleşinceye başladığında fırından çıkarın. Yufkaları fırında fazla bekletmemeniz de fayda var. Çünkü üzeri iyice kızarırsa yufkalar kuruyacaktır. Fırından çıkan yufkaları soğumaya bırakın. Bu arada sosyete mantısının üzerine dökeceğiniz sosu hazırlamak için bir tavanın içerisine tereyağını eritip, sıvı yağ, salça, nane ve pul biberi de ilave ederek biraz kavurduktan sonra tavanın altını kapatın. Ardından sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve fırında pişirdiğiniz sosyete mantısının üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, daha sonra da salçalı sosu gezdirip servis tabağına alarak servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.