Fırınlanmış Mantı

Fırınlanmış Mantı, Fırınlanmış mantı Türk mutfağının özel yemeklerinden bir tanesidir. Bir kez hazırladıktan sonra derin dondurucuda bekletip istediğimiz zaman hazır yemek olarak sunum yapabiliriz. Mantının içerisindeki malzemeler çok sağlıklı ve besleyicidir. Küçük büyük herkes tarafından sevilerek yenir.

Fırınlanmış Mantı İçin gerekli olan malzemeler


Hamuru için

  • 4 su bardağı paket un
  • 2 Adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • Su

İç malzemeleri

  • 2 Adet Soğan
  • Yarım kilo az yağlı dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz.
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için
  • 3 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
Fırınlanmış Mantı Nasıl Yapılır?

Fırınlanmış mantının yapımına ilk olarak hamurunu hazırlanmasıyla başlayacağız. Hamuru yoğurmak için derin bir kap içerisine hamur malzemelerini karıştırıyoruz. Sert bir hamur olması için suyunu az ekliyoruz, çünkü mantının hamuru sert olmalıdır. Kıvamına göre hamuru hazırladıktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz. İç malzemelerin hazırlamak için soğanı ince ince doğruyoruz. Soğanın çok küçük doğranması önemli bir ayrıntıdır. Maydanozu da yıkayıp aynı şekilde ince ince doğradıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
Kıymayı iyice yoğurmak lazımdır güzel bir şekilde malzemeleri yoğurarak harcımızı hazırlamış oluyoruz.

Dinlenmesi için beklettiğimiz hamuru alıp yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açıyoruz. Bıçak yardımı ile 2cmx2 cm ya da 3cmx3 cm olacak şekilde kareler halinde kesiyoruz. Hazırladığımız iç harcını küçük küçük hamur karelerinin üzerine bırakıp, hamurun dört köşesi yukarıdan birleştirilerek hazırlanır. Bütün hamur ve iç harcı bitene kadar aynı işleme devam edilir. Yapışmasını önlemek için üzerine biraz un serpiştirilir. Fırın tepsisini hafif yağlayıp içine tek kat olacak şekilde mantılar dizilir. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartılan mantılar soğumaya bırakılır. Mantılar hemen yenmeyecekse buzluk poşetine konarak 4-5 ay derin dondurucuda saklanabilir. İster aynı gün fırınlandıktan sonra ister derin dondurucudan çıktıktan sonra, derin bir tencerede biraz su kaynatılır. Mantılar kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Mantılar yavaş yavaş kaynarken bizde bir tavada sıvı yağı ısıtıp salça ezilmiş sarımsak ve kuru naneyi biraz kavuruyoruz, birazda tereyağı ekleyip sosu mantıların üzerine ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberi ekleyip sıcak olarak servis tabaklarına alıyoruz. İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek ikram edebiliriz. Fırınlanmış mantımız hazırdır.

Afiyet olsun.

21.01.2024 10:45:37
Fırınlanmış Mantı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırınlanmış Mantı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırınlanmış Mantı"
İlk defa mantı yapacağım yardımcı olursanız sevinirim. Fırınlanmış mantı için hangi sos malzemelerini kullanmam ve ne kadar atmam gerekiyor?
Gürel . 31.08.2018

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafı...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yap...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özel...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024