İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerin de daha çok ünlüdür. Tabi günümüz zamanlarında internet çağı olduğu için her türlü yemeğe ve tarife ulaşmak mümkün. İtalyan mantısı içindeki malzemelerden dolayı protein ve enerji oranı bizim kültürümüzdeki mantımız kadar zengin değildir.
Ama tadı oldukça lezzetlidir ve yapılması da daha kolaydır. Şimdi İtalyan mantısının yapılışına geçelim.

İtalyan Mantısı Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 250 kg lor peyniri
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 demet maydanoz
  • Bir çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

İtalyan Mantısı Nasıl Yapılır?


Öncelikle bir tane çok büyük olmayan bir leğen alınır. Leğenin içine hazırlamış olduğumuz iki bardak unu boşaltırız. Ardından yumurtalarımızı leğendeki unun üstüne ekleyelim, sonra karıştırmaya başlayalım ardından zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek bu karşımdan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz hamurumuzu açacağımız için çok küçük olmayan toplara bölelim. Sonra hamurlarım düz bir zeminde ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde açalım. Ardından varsa hamurlarımızı mantı kabına koyalım eğer yoksa hamurları kare şekline getirebiliriz.

Hazırlamış olduğumuz lor peynirlerini bir kaba koyalım ve ardından maydanozları küçük küçük doğrayalım, sonra maydanozları kabımızdaki lor ile karıştırarak harcı elde edelim.
Bu harcı sermiş olduğumuz hamurumuzun üzerine eşit şekilde boşluklarla dağıtalım. Yine aynı şekilde açtığımız yufkayı bu hazırladığımız yufkanın üzerine kapatalım ve kalıptan çıkartalım. Eğer kalıp yoksa kare şekline getirdiğimiz yufkaları eşit şekilde keselim. Eşit şekilde kestiğimiz bu parçaların kenarlarını iyice sıkarak yuvarlak biçimde kapatalım ve bir tabak içine alalım.

Şimdi mantıları pişirmek için orta boy bir tencere alarak içine bir miktar su ve yağ koyalım. Kaynayana kadar bekleyelim ardından, kaynayan suya mantıları atarak 8 ile 10 dakika arası kaynayan suda kısık ateşte pişirelim. Pişirme işlemi bittikten sonra mantıları süzerek bir kenara alalım.

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • 2 adet domates püresi
  • Çeyrek çay kaşığı şeker
  • 2 diş sarımsak
Sosun Nasıl Yapılır?

Çok büyük olmayan bir tava alarak tereyağı ile domates püresini ekleyerek karıştırmaya başlayalım. Ardında kızarmakta olan domateslerin üzerine 2 diş sarımsağı rendeleyerek ekleyelim, sonra tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Karışımın pişmeye yakın olduğu zamanda kremayı da ekleyip karıştıralım ve ardından ocaktan alalım. Soğumaya aldığımız matların üzerine hazırladığımız sosumuzu dökelim, Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servise hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:55:01
İtalyan Mantısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İtalyan Mantısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İtalyan Mantısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafı...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yap...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

Özbek Mantısı

Özbek mantısı, adı üzerinde Özbeklerin kendilerine özel bir ana yemeğidir. Bu mantının iç harcı yöresel olarak değişiklik gösterebilir. Mantının en önemli öz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024