İlk önce yoğurma kabının içerisine unu eleyin, ardından ortasını çukur olacak şekilde açalım.
Unun ortasına yumurtayı, tuzunu ve suyunu ilave ettikten sonra sert kıvamda olacak şekilde bir hamur yoğuralım. Hazırladığımız mantı hamurunun üzerini temiz bir bez ile kapattıktan sonra dinlenmesi için bekletelim. Hamur dinlenirken bizde bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Bir kabın içerisine kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde incecik doğrayalım. Üzerine orta yağlı çektirdiğiniz kıymayı ilave edin. Daha sonra göz kararı tuzunu, kırmızı pul biberini, karabiberini ve ince doğradığınız maydanozu ekledikten sonra çok fazla sıkmadan bütün malzemelerin harmanlanmasını sağlayalım. Dinlenen mantı hamurundan göz kararı bezeler alalım ve mutfak tezgâhının üzerine unu serperek ince bir hamur açalım. Bıçak yardımıyla kare şeklinde kestiğimiz hamurların ortasına kıymalı harcı ilave edip kenarlarından tutarak kapatalım. Bütün hamurlar bitinceye kadar mantı yapma işlemine devam edelim. Bu arada kızartma tenceresinin içerisine sıvı yağı koyalım ve iyice ısındıktan sonra hazırlanan mantıları içine atarak nar gibi kızartalım. Kızaran mantıları servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra kırmızı pul biberi serpelim.
Kavurma mantı tarifi servis için hazır.
Afiyet olsun.