Mantı hamurunu hazırlamak için geniş bir yoğurma kabı alıyor ve içine un, süt, yumurta, zeytinyağı, tuzu karıştırıp yoğuruyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru 2 parça haline getiriyor ve üstünü bir bezle kurumaması için örtüyoruz. Diğer taraftan iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
1 adet kuru soğanı soyup yıkadıktan sonra bir tabağın içine rendeliyoruz. Yıkayıp temizlediğimiz mantarları çok küçük parçalar elde edene kadar kıyıyoruz. Çok küçük kıydığımız mantarları, rendelenen soğanı, tuzu ve karabiberi güzelce karıştırıp iç harcımızı da kenara alıyoruz. İki parça haline getirdiğimiz hamurlardan birini alıyor ve açma tahtasında çok kalın olmayacak şekilde açarak bir bıçak ile çok büyük olmayacak kareler şeklinde kesiyoruz. Kare kare olan hamurların içine harçtan koyarak tüm uçları birleştiriyoruz. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp harç ve hamur bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Geniş bir tencereye su ve biraz da tuz koyup kaynaması için ocağa alıyor ve kaynayınca hazırladığımız mantıları haşlamak üzere içine atıyoruz. Yaklaşık 15-20 haşlanan mantıları süzek ile çıkarıp suları süzüldükten sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine tereyağı nane ve pul biberle hazırladığımız sosu gezdirip artık servis edebiliriz. Dilerseniz sosunu dökmeden önce damak zevkinize göre sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ekledikten sonra da sosunu döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.