Mantı yapılışına öncelikle hamurunu yapmakla başlayın. Hamuru için derin bir kabın içerisine unu koyun. Daha sonra unun üzerine 2 adet yumurtayı ve tuzunu ilave edin ve yavaş yavaş suyunu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun yumuşak olmaması gerekmektedir. Hamuru kulak memesinden biraz sert olacak kadar ayarlayın. Hamur ne kadar güzel yoğrulursa açma sırasında o kadar rahat açılacaktır. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini bir bez ile kapatarak dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken diğer taraftan mantının iç harcını hazırlayın. İç harcı için bir kabın içerisine kıymayı koyun. Daha sonra ince kıyılmış soğanı. Maydanozu ve baharatlarını ilave ederek karıştırın.
Yaklaşık yarım saat dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız her bir parçayı fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Çok ince olmamasına dikkat edin. Daha sonra açtığınız hamuru kareler şeklinde kesin. Karelerin içine hazırladığınız iç harçlardan koyun ve bohça gibi kapatın. Bütün hamura bu işlemi uyguladıktan sonra kızartma tavasının içine sıvı yağı koyarak kızartın. Kızartma işlemini yaparken diğer taraftan bir kabın içine yoğurt ve sarımsakları koyarak karıştırın. Böylece mantının sarımsaklı yoğurdu da hazır olacaktır. Kızartma işlemi bittikten sonra mantıların üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve yakılmış tereyağını gezdirin.
Afiyet olsun.