Kuru Mantı

Kuru mantı, fırında pişirilen bu mantı hem pratik hem de çok lezzetli olmaktadır. İçerisinde olan kıyma ve üzerine konulan sarımsaklı yoğurdun sayesinde vitamin, protein ve karbonhidrat içermektedir. Çok sağlıklı ve vitamin deposudur. Yapımı oldukça zor olmasına rağmen lezzeti mükemmel olduğu için tüm zahmetlere değer. Aynı zamanda çok besleyici ve enerji vermektedir.
Bu mantı diğer normal mantıdan farklı olmaktadır. Özelliği fırında kızartılarak pişirilmesidir. Özellikle kuru mantıya çocuklar bayılmaktadır. Misafir ve ailenize sunabileceğiniz çok özel, besleyici bir menüdür.

Kuru mantı tarifi için gerekli malzemeler


Hamuru için

  • Yarım kilo un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç malzemesi

  • 250 gram kavrulmuş kıyma
  • Yarım bağ maydanoz
  • Pul biber ve karabiber
Sosu için
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık sıvı yağ
Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt
Kuru mantı tarifi nasıl yapılır?

Yağ, yumurta, tuz ve su kulak memesi kıvamından biraz katı olacak şekilde iyice yoğurulur. Yoğurulan bu hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Her parça üzerine un dökülerek bir merdane yardımı ile açılır. Hamurlar için 2-3 mm kalınlık yeterlidir. Daha sonra bir çay bardağı yardımı ile hamurun üzerine bastırılarak yuvarlaklar çıkartılır. Bu hamurların ortalarına hazırladığımız baharatlı, maydanozlu ve kıymalı iç harçtan konur.
Diğer taraftan fırını 150 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapın. İç harcı koyduktan sonra 6 tane çıkıntı olacak şekilde bükülür. Tüm hamurları aynı yöntemde hazırlayın. Daha sonra bu hazırladığımız hamurları altı yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizilir. Üzerlerine bir fırça yardımı ile tekrar yağ sürülür. Yağı üzerlerine sürdükten sonra ön ısıtma yaptığımız 150 derecelik fırında 25-30 dakika kızartılır.

Diğer taraftan küçük bir tencerenin dibinde sosu hazırlamak için; 1 kaşık salça ile sıvı yağı ocak üzerinde orta ateşte 1-2 dakika kavurun. Üzerine 2 bardak tavuk suyu ekleyin. Fırında kızaran mantılar biraz yayvan tencereye alınır. Sıcak durumda olan yaptığımız sos üzerine dökülür. Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar mantılar pişirilir. Dibine tutmaması için arada bir karıştırmalısınız. Daha sonra servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır. Arzuya göre eritilmiş tereyağı da dökülebilir. Kuru mantıyı, tüm sevdiklerinizle ve aileniz ile afiyetle yiyebilirsiniz.


19.01.2024 15:32:31
Kuru Mantı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Mantı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru Mantı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafı...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yap...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özel...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024