Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yapılan bütün uğraşlara değmektedir. Siz de mantı yemekten zevk alıyor ve farklı mantı tarifleri arıyorsanız verilen mantı çeşitlerine göz atmanızı öneririz.

Sıkma Mantı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 tane yumurta
  • 1/ çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 12 çorba kaşığı un

Sıkma Mantı Nasıl Yapılır?


Sıkma mantı için öncelikle derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine un ilavesine yapıp orta kısmını havuz şeklinde açın.
Açılan unun ortasına verilen malzemeleri ilave edip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerine bir nemli bez örtün ve birkaç dakika kadar dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra tezgâhın üzerine un serpiştirin ve yoğrulmuş olan hamuru tezgâhın üzerine alın. Hamuru çok ince olmayacak şekilde oklava veya merdane ile açın. Açılmış olan hamuru küçük kareler şeklinde kesin ve iki ucunu hafif şekilde birleştirip fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan fırında mantıları hafif şekilde kızarana dek pişirin. Yaklaşık 185 derecelik fırında kızartılan hamurları fırından alın ve soğuması için bir kenara kaldırın. Hazırlanmış olan mantıyı eğer hemen tüketmeyecek iseniz buzdolabı poşetine alın ve buzluğa kaldırın. Eğer hemen tüketecek iseniz mantıyı tavuk suyu veya normal su ile haşlayıp servis yapabilirsiniz.
Arzu ederseniz üzerine haşlanmış tavuk eti, sarımsaklı yoğurt veya tereyağı gezdirip sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Mantı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 su bardağı dolusu un
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 300 gr kıyma
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 kâse yoğurt
Yoğurtlu Mantı Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu mantı için unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmını kenarlarına doğru itip açın. Açılan unun orta kısmına su ve tuz ilavesi yapıp biraz sert olacak şekilde yoğurun. Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bez örtün veya ağız kısmına poşet geçirip birkaç dakika bekletin. Hamur bir kenarda beklerken bu arada mantının iç harcını hazırlayabilirsiniz. Bunun için kıymayı bir kâsenin içerisine alın ve üzerine baharatları ilave edip karıştırın. Kuru soğanın kıymalı harcın üzerine rendeleyin ve yoğurun. Hazırlanmış olan kıymalı iç harcı bir kenara alın ve tezgâhın üzerine un serpiştirin. Hamuru tezgâhın üzerine alıp oklava ilave açın. İnce olacak şekilde açılan hamuru küçük kareler şeklinde kesin ve orta kısımlarına hazırlanmış olan iç harçtan ilave edip katlayın. Katlaması için hamurun dört ucunu orta kısma getirip birleştirin. Hazırlanmış olan mantoları kaynar su ile birkaç taşım kaynatın ve kevgir ile suyunu süzüp servis tabaklarına alın. Diğer taraftan yoğurdu bir kâseye alın ve içerisine sarımsak rendeleyip karıştırın. Hazırlanmış olan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Tereyağını bir tavaya alın ve eritip üzerine pul biber gezdirin ve sarımsaklı yoğurdun üzerine hafif şekilde gezdirip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Patatesli Mantı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 100 gr tereyağı + toz kırmızıbiber
Patatesli Mantı Nasıl Yapılır?

Unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmına verilen yumurta ile tuz ilavesini yapın. Üzerine hafif şekilde su ilavesi yapın ve kulak memesi kıvamın da bir hamur oluşturun. Hazırlanmış olan hamuru un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alıp merdane veya oklava yardımı ile açın. Açılan hamuru kareler şeklinde kesin. Diğer taraftan haşlanmış olan patatesi bir çatal veya patates ezici ile açıp içerisine tuz ve kırmızı pul biber ilavesi yapın. İç harcı karıştırın ve kareler şeklinde kesilmiş olan hamurların içerisine birer şeker kaşığı ölçüsünde ilave edin ağız kısımlarını bükün. Hazırlanmış olan mantıları kaynar suyun içerisinde birkaç taşım kaynatın ve tereyağını iyi şekilde kızdırıp pul biberi ile renklendirin. Ardından hazırlanmış olan yağı patatesli mantıların üzerine gezdirip sunum yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 18:05:08
Mantı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantı Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantı Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafı...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özel...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

Özbek Mantısı

Özbek mantısı, adı üzerinde Özbeklerin kendilerine özel bir ana yemeğidir. Bu mantının iç harcı yöresel olarak değişiklik gösterebilir. Mantının en önemli öz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024