Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafından çok fazla sevilen mantıdan vazgeçilememektedir. Rejim yaparak kilolarını denetim altına alan kişilerin kullanımı ile ilgili bilinçli olmalarında fayda vardır. Hem un hem de etin birleşmesiyle yapılan mantı kilo alımına kapı aralayabilir.
Bu malzemelerin besin ögeleri kilo aldırıcı özelliklere sahip olduğundan mantının kilo alımına tesiri vardır. Lezzetli durumda olan besinlerin bu konu üzerinde araştırma inşa edilmesi gereklidir. Yemeyerek kilo verilmez. Kesin olarak ana ve ara öğün vaktiyle yenmelidir. Ara öğünlere de en az temel öğünler denli dikkat edilmelidir. Metabolizmamız besinleri yerken ve sindirirken enerji harcar.

Mantı hem yorucu hem de çok fazla lezzetli bir yemek ve herkesin damak tadına uygun sarımsaklı, yoğurtlu etli ya da sade çoğu çeşidi bulunur. 100 gram mantı bir kâse mantı olarak da bol yoğurt ve üzeri sos ile kaplı ise 185 kaloridir. Tam tersi durumlar da yağsız yoğurt ve yağsız kıyma ile kepek unundan inşa edilmiş mantı 170 kaloridir. 2 yemek kaşığı mantı bir dilim ekmek ve bir dilim kıyma gibi yemekteyiz. Sodyum, potasyum, karbonhidrat, kalsiyum ve A vitamini aralarında barındırmaktadır. En fazla olarak da 100 gram mantıda potasyum vardır ve bundan nazaran 2 haftada bir tüketmelisiniz.

Besin değeri

  • 130 gram yani bir tabak mantı, 32, 2 gram karbonhidrat içeren.
  • 130 gram yani bir tabak mantı, 11, 5 gram protein içeren.
  • 130 gram yani bir tabak mantı, 8, 8 gram yağ içeren.

Kilo aldırır mı?


Maalesef bu harika lezzet görünüşü gibi suçsuz değil. Ne denli lezzetli olsa da formunu koruma ve zayıflamak amaçlı perhiz yapanların tüketmekten uzak durmaları gereken başlıca besinler içerisindedir. Un ve etin birleşmesiyle oluşan mantı kilo alımına davetiye çıkarıyor. Hamur işi yemeği mantı, kıyma minik parça hamurların içine katılarak haşlanması ile ortaya çıkan ananevi yemeklerdendir. Bir tabak (Porsiyon) mantı (130.5 gram kadar) 257 kalori mevcuttur. Un, yumurta, yoğurt, tereyağı, salça, kıyma bir araya getirilmesiyle durumda olan mantı sanıldığı denli suçsuz bir besin değildir. Her ne denli lezzetli olsa da formunu destekleyici ve zayıflamak amaçlı perhiz yapanların uzak durmaları gerekli durumda olan başlıca besinler içerisindedir. Canınız mantı yemek istiyorsa bile gündelik almanız gerekli durumda olan kilokalori miktarına eşit miktarda (Mümkün olduğunca az) sofrada bir sakınca olmaz. Yoğurtlu ve yoğurtsuz tüketilen mantının besin değerleri değişiklik gösterebilir. Bir porsiyon yoğurtlu mantı 299 kaloriye denk olmaktadır. Bunun basit sebebi de üst kısmındaki sostur.
23.01.2024 04:24:42
Mantı Kaç Kalori? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantı Kaç Kalori? Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Mantı Kaç Kalori?"
mantı vazgeçilmezlerimdendir
Vazahat . 13.01.2016

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yap...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özel...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

Özbek Mantısı

Özbek mantısı, adı üzerinde Özbeklerin kendilerine özel bir ana yemeğidir. Bu mantının iç harcı yöresel olarak değişiklik gösterebilir. Mantının en önemli öz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024