Mantı makarna, çok pratik ve kolay yapılan bir yemek türüdür. Mantının lezzetini bilmeyen yoktur. Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Vakti olmayan çalışan bayanlar için çok kolay yapılan bir mantıdır. Bu mantıya yalancı mantıda diyebiliriz. Ama çok lezzetli ve sağlıklıdır. Mantı açmayı bilmeyen bayanlar için çok idealdir. İçine koyulan kıyma sayesinde vitamin, mineral ve protein bakımından zengin bir hamur işi yemeğidir.
Üzerine koyulan yoğurt sayesinde de kalsiyum içeriyor. Misafirlere ikram edebileceğiniz çok güzel bir mantıdır. Çocuklar tarafından da çok seviliyor. Mantı doyurucu ve besleyicidir. Enerji verir.
Mantı makarnasının malzemeleri
- Yarım paket mantı makarna
- 200 gr kıyma
- 1 Tane orta boy kuru soğan
- Karabiber
- Biraz nane
- Pul biber
- Biraz tuz
- 2 Su bardağı kadar yoğurt
- 2 Diş sarımsak
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
- Su
Mantı makarnası nasıl yapılır?
Önce bir karıştırma kabımızı alalım. Sonra soğanımızı kabımızın içinde rendeleyelim. Kıymayı, tuzu, karabiberi de ilave edelim ve güzelce yoğuralım. Sonra bu yaptığımız kıymalı harcımızı makarnaların içine aldığı kadar tek tek dolduralım. Daha sonra
mantı makarnasını pişirmek için orta boy bir tencerenin içine su koyalım ve suyun içine biraz tuz, biraz da yağ ekleyip kaynamasını bekleyelim.
Mantı makarnasının suyu iyice kaynadıktan sonra
mantı makarnasını içine yavaş yavaş ilave edelim ve pişirmeye bırakalım.
Mantı makarnası piştikten sonra suyunu bir süzgeç yardımı ile süzdürelim. Daha sonra mantı makarnasının yoğurdunu hazırlayalım. Yoğurdu geniş bir kâsenin içine koyalım ve içine biraz tuz sarımsak dövüp koyalım. Bunları iyice çırpalım. Daha sonra teflon bir tavanın içine tereyağını, biraz da sıvı yağı koyalım ve ısınmaya bırakalım. Üzerine pul biberi ve naneyi koyup yakalım. Böylece mantı makarnasının sosu hazır oldu. Servis tabağına mantı makarnasını koyalım ve üzerine önce sarımsaklı yoğurdu dökelim ve ardından sosu ilave edelim. Mantı makarna servise hazırdır. Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.