İlk olarak derin bir tencerede su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine mantıları koyun ve üzerine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin ve haşlamaya bırakın. Mantılar 20-25 dakika sonra haşlanmış olur. Haşlanan mantıları derin bir kabın içine süzün ve hemen hamurun yapışmasını önlemek için soğuk suda geçirin. Mantılar soğumaya bırakın ve diğer malzemeleri hazırlamaya başlayın. Karıştırma kabına içine daha önce yıkanmış maydanozu ince ince doğrayın daha sonra yeşil soğanı ve yeşil biberi ince ince doğrayın. Domatesin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye böldükten sonra içini boşaltın ve küçük küçük doğrayın. Ilık olan mantıları karışma kabının içine ilave edin.
Daha sonra ayrı bir kapta sarımsağı ince ince doğrayın zeytinyağını, sirkeyi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yapmış olduğumuz sosu karıştırma kabının içinde olan mantıların üzerinde gezdirin ve sos tamamen yayılana kadar karıştırın. Karışım işlemi bitikten sonra servis tabağına alıp sunum yapabilirsin.
Afiyet Olsun.