Patatesler yıkanarak kabuklu halde tencereye alınarak içerisine yeteri miktarda su eklenip haşlamaya bırakılır. Haşlanan patatesler soyulup ezme yöntemiyle belirli kıvama getirilir. Soğan ince kıyılıp doğranarak az miktarda zeytinyağında kavrulur.
Soğanın içerisine püre haline getirilen patatesler eklenir. Üzerine kırmızı toz biber, tuz, karabiber de eklenerek karıştırılarak kısa süreliğine pişirilip soğumaya bırakılır. Daha sonra yumurta, tuz derin bir kap içine alınarak karıştırılır. Sonrasında un ve su eklenir. Bu karışım hamur haline gelene yoğurulur ve üzerine şeffaf bir jelatin kapatılarak dinlendirilir. Diğer yandan dinlendirilen hamur büyük bezeler halinde alınan hamur oklava yardımıyla daire şeklinde açılır. Uzun şerit olarak bıçak yardımıyla kesilir. Sonrasında bu şeritler kare olarak kesilip küçük parçalara ayrılır. Bu ince açılmış kare hamur parçalarının içerisine çok az miktarda hazırlanan patates koyularak köşeleri kapatılacak şekilde büzülür. Her yapılan mantı unlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir. Tepsinin unlu olmasının sebebi hamurun tepsiye yapışmasını engellemektir. Bir tencere içerisine 1 litre su koyulup kaynamaya başlayınca tuz ve mantılar eklenir. Haşlanan mantılar soğuk sudan geçirilerek kevgir eşliğinde süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan zeytinyağı ve nane kavrulur. Süzülen mantılar servis tabağına alınarak üzerine yoğurt dökülür. Bunun üzerine de zeytinyağlı nane sosu dökülerek leziz görünümüyle sunuma hazır hale getirilir.
Afiyet olsun.