Öncelikle patatesleri düdüklüde haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra sıcak iken içerisine istediğiniz baharat çeşitlerini kırmızı pul biber, karabiber, nane, kimyon ve tuzu ilave ettikten sonra karıştırın.
Ardından sütünü ekledikten sonra çatal yardımı ile patatesleri ezin. Ancak ezme işleminde çok fazla ezmemeye özen gösterin. 1 tane yufkayı ortadan ikiye kesin yufkanın düz tarafı mutlaka size dönük olmalıdır. Yufkanın her iki yanını katlayın ve düz kısmına hazırladığınız patatesli harcı koyduktan sonra rulo şeklinde sarın. Daha sonra keskin bir bıçakla 2-3 parmak büyüklüğünde yufkaları dilimleyin. Dilimlediğiniz yufka mantıları fırın tepsisine dizin ve üzerine bolca sıvı yağ sürün. Ardından mantıları fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırında pişen mantıları çıkardıktan sonra 3 dakika kadar bekleyin ve tavuk suyunu üzerine gezdirin. Tekrar sıcak fırının içerisine tepsiyi koyalım. Daha sonra soğuyan mantıları kâsenin içerisine alalım. Üzerine yoğurt ve bir miktar tuz ilave ettikten sonra karıştıralım. Küçük bir tavada tereyağı ile kırmızı pul biberi yaktıktan sonra servis tabağına aldığımız mantının üzerine dökelim.
Afiyet olsun.