Patatesleri bir güzel yıkayın ve tencerede haşlamaya bırakın. Patatesler haşlanırken diğer tarafta patatesli yufkanın iç harcını hazırlayın. Soğanları küp-küp yemeklik doğrayın. Tavaya yağı ilave edip ardın doğranmış olan soğanları ilave edip orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulduktan sonra salçası ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra ocaktan indirin. Haşlanmış olan patateslerin kabuğunu soyun püre haline kadar ezin. Ezmiş olduğunuz patatesleri kavrulmuş olan soğanların içine ekleyin tekrar ocağa alın tuz ve baharatları da ekleyip 3-4 dakika kavurun ocakta indirin.
Yufkayı bir ucunda tutup katlayın ve katlanmış olan yere uzun ve eşit bir şekilde patatesleri dağıttın ve rulo halinde katlayın. Rulo halinde olan yufkaları küçük parçalar halinde bıçak yardımı ile kesin. Yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizin. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında çıkarmadan 5 dakika önce üzerinde tereyağı gezdirip tekrar fırına attın. 5 dakika daha beklettikten sonra fırında çıkarıp servise alıp soğumaya bırakın. Bir kâse içinde sarımsaklı yoğurt yapın ve servis tabağında olan patatesli yufkanın üzerinde gezdirin. Son olarak sarımsaklı yoğurdun üzerine pul biber ve nane gezdirin.
Patatesli yufka mantısı hazır.
Afiyet Olsun.