Pratik Mantı

Pratik mantı, evde çok rahat bir şekilde el açması mantı yapmanızı sağlayacak bir tariftir. Evde mantı hazırlamanın zor olduğunu düşünenler için pratik bir şekilde mantı hazırlamayı sağlayacak olan bu tarif sayesinde çocuklarınıza sağlıklı bir ortamda hazırlanmış mantılarınızı yedirme imkânı bulabileceğiniz gibi misafirlerinize de çok lezzetli bir yemek hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır.
Bu yüzden bu tarifi mutlaka tarifleriniz arasına almalı ve denemelisiniz. Sırf katlama sorunu yüzünden evde mantı yapmak istemeyenler için de bu tarifin oldukça doğru bir seçim olduğunu görebilirsiniz.

Pratik Mantı Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Su

İç Harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Pul biber
  • Tuz

Sosu için

  • 1 kâse yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Pratik Mantı Nasıl Yapılır?

Hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabının içine 1 yumurtayı ve tuzu alıp iyice çırpıyoruz. Üzerine unumuzu da alıp yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Çok fazla su koymamaya ve sert bir hamur elde etmeye özen gösteriyoruz. Daha sonra hamuru biraz dinlendirip iç harcımızı hazırlıyoruz. Pratik mantı için iç harcımızı hazırlarken soğanlarımızı çok ince şekilde doğramaya özen gösteriyoruz.
Bir kaba soğanları, kıymayı, tuzu ve pul biberi alıp iyice karıştırıyoruz.

Dinlenen hamuru ikiye bölüp oklavayla hamurları iyice açıyoruz. Açtığımız hamuru uzun şeritler halinde kesiyoruz. Uzun şeritlere incecik şekilde iç harcımızdan seriyoruz ve şeritlerin uzun kenarından kıvırarak rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz. Uzun rulolarımızı iki parmak kalınlığında kesiyoruz. Tüm malzemelerimizle aynı işlemi yaptıktan sonra hazırladığımız hamurları kaynayan suyun içine atarak 7-8 dakika kadar haşlıyoruz. Pişen mantıları süzmeden evvel 1 bardak su döküyoruz ve kevgir kullanarak mantının suyunu süzüp servis tabağına alıyoruz.

Servis tabağına aldığımız mantıyı soslama işlemine geçiyoruz. Bunun için sarımsağımıza biraz tuz döküp havanda dövüyoruz ve yoğurdun içine alarak iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bir tavaya tereyağını alıp içine pul biber koyup biraz biberleri yakıyoruz. Servis tabağına aldığımız mantımızın üzerine önce sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz, sonra da tereyağlı pul biberimizi ekliyoruz. Son olarak kimyon ve nane ile de süsledikten sonra pratik mantı servise hazır hale geliyor.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 22:48:39
Pratik Mantı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pratik Mantı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pratik Mantı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafı...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yap...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özel...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024