Rus Mantısı

Rus mantısı, el açması hamur ile yapılan bir mantı çeşididir. Şekli diğer mantı çeşitlerine göre biraz farklıdır. İlk kez yapan kişiler için hazırlanması biraz zor olsa da birkaç deneme sonrasında herkes kolaylıkla yapabilir. Rus mantısının ana vatanı Rusya'dır. Adından da anlaşılacağı gibi Rus mantısı, lezzeti ile ün salmıştır ve her ülke de becerikli kişiler tarafından yapılmaktadır.

Rus Mantısı İçin Gerekli Malzemeleri


Hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yeteri kadar tuz

İç Harcı için

  • 5 tane orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske kırmızı pul biber
Üzeri için
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 Kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Rus Mantısı Nasıl Yapılır?

Rus mantısı için ilk önce patatesleri yıkayın ve bir tencerenin içerisine alın. Bu aşama da düdüklü tencere kullanmanızı tavsiye ederiz. Daha çabuk pişirdiği için patatesler çar çabuk pişmiş olacaktır. Patatesler haşlandıktan sonra tencerenin içerisinden alın ve soğuk suya tutup sıcaklığını çıkartın. Ardından patateslerin kabuklarını soyun ve bir kâsenin içerisine alın. Patatesleri hafif şekilde ezin ve içerisine sıcak ile tereyağı ilave edip karıştırın. Tereyağı sıcak olan patateslerin içerisinde eriyecektir.
Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ilavesi yapıp harcı bir güzel karıştırın. Hazırlanmış olan iç harcı bir kenara kaldırın ve Rus mantısının hamuru hazırlamaya geçin.

Hamur için unu bir yoğurma kabının içerisine 4 su bardağı ölçüsünde ilave edin. Orta kısmını çukur olacak şekilde açın ve içerisine yumurta, tuz, ılık su ilavesi yapın. Hamuru yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Biraz sert bir hamur olacaktır. Ancak sert hamur açamıyor iseniz kıvamını yumuşatmak için içerisine su ilavesi yapabilirsiniz. İstenilen kıvama gelmiş olan hamuru un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alın. İlk önce merdane ile ardından da oklava ile hamuru açın. Yufkanın kalınlığı normal Kayseri mantısı yufkası kıvamında olacaktır. Açılmış olan hamuru bir çay bardağının ağzı ile hafif bastırarak şekiller çıkartın.

Tatlı kaşığı yardımı ile önceden hazırlanmış olan iç harçtan şekillerin orta kısmına ilave edin. Rus mantısının şeklini vermek düşünülen aksine oldukça kolaydır. Şekil vermek için hamurun bir ucundan tutup diğerine getirin ve kapatın. Ay şekline gelen hamurun tekrar uç kısımlarını birbirine getirip bastırın. Bu şekilde hamurun şeklini vermiş olacaksınız.

Şekli verilen hamurları pişirmek için derin bir tencerenin içerisine su ilavesi yapın ve kaynatın. Kaynamakta olan suyun içerisine mantıları ilave edip haşlayın. Haşlanan hamurları delikle bir kevgir ile suyun içerisinden alıp bir tepsinin içerisine boşaltın. Sarımsaklı yoğurdu hazırlamak için yoğurdu bir tabağın içerisine alın ve içerisine rendelenmiş sarımsak ile tuz ilavesi yapıp karıştırın. Hazırlanılan yoğurdu mantıların üzerine gezdirin. Sosunu hazırlamak için de yanmaz bir tavanın içerisine tereyağı ilave edip yakın. Erimiş olan yağın içerisine kırmızı pul biber serpiştirin ve hafif şekilde yakın. Hazırlanılan sosu mantıların üzerine gezdirerek dökün. Rus mantısı servis için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 14:08:29
Rus Mantısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Rus Mantısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Rus Mantısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafı...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yap...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özel...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024