Mantımızın tadını daha da lezzetli hale getirebilecek olan bir
salçalı mantı sosu için ilk olarak tavanın içerisine sıvı yağı dökerek biraz kızmasını sağlıyoruz. Yağınızı çok kızdırmanız durumunda salçanız hemen yanacağından dolayı burada yağı ne kadar ısıttığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Kızaran yağın içine ilk olarak salçamızı atıp salçayı iyice çevirerek kavuruyoruz. 1-2 dakika salçayı kavurduktan sonra üstüne nane ve pul biber ekliyoruz. Daha sonra yarım çay bardağı su ekliyoruz. Burada normal suda kullanabilirsiniz. Ancak mantıyı haşladığınzı sudan kullanmanız durumunda daha hoş bir aroma elde edebilmeniz mümkün olacaktır. Salça suyun içinde yeterince çözüldükten sonra mantı sosumuz kullanıma hazır hale gelecektir.