Üçgen Mantı

Üçgen mantı, mantının farklı bir şekilde yapılmış halidir. Mantı büyük küçük insanların severek tükettiği yapması meşakkatli ancak yemesi çok lezzetli bir yemektir. Oldukça vakit alan bu yemek genelde evlerde imece usulü yapılır. Mantı birçok Türk mutfağı yemeği gibi her yörede o yöreye has özelliklerle yapılır ve sevilir. Mutfağımızın zenginliği de buradan gelir.

Üçgen mantı tarifi için gereken malzemeler


Mantı hamuru için

  • 1 kg un
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Su

İç harcı için

  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 10 - 15 dal maydanoz
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz
Üçgen Mantı Üzeri için
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Kuru nane
Üçgen mantı nasıl yapılır?

Bir kap içerisine un, yumurta ve tuzu koyup karıştırmaya başlayın su ilavesini yavaş yavaş yaparak sert bir hamur tutun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken soğanları çok ince bir şekilde doğrayın, aynı şekilde maydanozu da çok ince doğrayın ve kıymaya ekleyin, üzerine pul biber, kara biber ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Dinlenmiş olan hamuru bezelere ayırın ve düz bir tezgâh üzerinde çok ince olmayacak şekilde oklava yardımıyla açın. Açarken gerektikçe üzerine un serperek yapışmasını engelleyin. Açılan hamurları ikişer parmak genişliğinde keserek kareler elde edin.
Karelerin ortasına hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak üçgen şekli vererek kapatın ve kenarlarını yapıştırın. Bütün açmış olduğunuz bezeler bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Bir tencerenin içine su ve tuz koyarak kaynatın, kaynayan suyun içine mantıları atın ve yaklaşık 8-10 dakika kadar haşlayın. Mantıları haşlarken bir kapta yoğurdu, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırarak çırpın. Küçük bir tavaya koyduğunuz zeytinyağı ısınınca üzerine pul biberi ekleyip altını kapatın. Pişen mantıları tabaklara süzerek koyup üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu koyun. Servis ederken ısıtılmış zeytinyağlı pul biberi üzerine döküp kuru nane ile süsleyin.

Afiyet olsun.

21.01.2024 11:23:43
Üçgen Mantı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Üçgen Mantı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Üçgen Mantı"
Merhaba ben yeni atandım ve bir köy okulunda çalışıyorum daha önceleri derslerden okuldan dolayı yemek yapma ve öğrenme şansım olmadı şimdi mecburen yemsk yapmak zorundayım mantı gibi maharet gerektiren şeyleri çok seviyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum ki daha detaylı pratik bir şekilde mantı nasıl uapabilirim püf noktalarını söyler misiniz
Sezer Eser . 26.10.2018 23:03:49

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafı...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yap...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özel...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024