Yağ Mantısı

Yağ Mantısı; Birçok kişi tarafından tercih edilen mantı yapılışının zor olması nedeniyle ev hanımları yapma konusunda tedirgin olmaktadır. Mantı yapması Sabir ve zaman gerektiren bir yemektir. Bütün yaş grupları tarafından tercih edilen mantının birçok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle zamanı olmayan kişiler mantının kolay yapımını tercih etmektedir.
Yapılışı kolay olan mantı çeşitlerinden bir de yağ mantısı'dır Yağ mantısının yapılışı diğer mantı türlerine göre daha kolaydır. Çünkü diğer mantı türlerinde küçük küçük kapama işlemleri varken yağ mantısında kapama işlemi daha büyüktür. Yağ mantısının yapılışı şu şekildedir;

Hamuru için

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2-2,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar elenmiş beyaz un

İç Harcı için

  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için

  • 1 kilo tatlı yoğurt
  • 4 veya 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için
  • Bir miktar sıvı yağ
Yağ Mantısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak hamurunu yapmakla başlayın. Hamur için öncelikle bir kabın içine mayayı, suyu, yağı, yoğurdu, tuzu ve unu karıştırarak yoğurmaya başlayın. Hamur mayası kulak memesi yumuşaklığında olması yeterli olacaktır.
Hamuru hazırladıktan sonra hamurun üzerini bir bez ile örtün ve dinlenmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat dinlenmesi gerekmektedir. Hamur mayalanırken siz de iç harcını hazırlayın. İç harcı için bir kabın içinde kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra ayrı bir kabın içinde sarımsaklı yoğurdu hazırlanır. Daha sonra mayalanan hamuru iki beze haline getirin ve oklava yardımıyla büyükçe açılır. Açılan hamurun ortasına hazırladığınız kıymalı içten koyun. Daha sonra hamurun boş kalan kısmı üzerine örtülerek kapatılır. Kapattıktan sonra hamur cay bardağı ile kesilerek yuvarlak mantılar yapılır. İsteğe göre karelere bölüp mantı şeklinde de kesebilirsiniz. Diğer bezeye de aynı işlemi uyguladıktan sonra bol ve kızgın yağda puf puf olana kadar kızartın. Hamur mayalı olduğu için mantılar şişecektir. Yağda çıkardığınız mantıları havlu kâğıt üzerine alın. Servis tabağına alarak ve üzerine bolca sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:23:04
Yağ Mantısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yağ Mantısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yağ Mantısı"
İyi günler arkadaşlarımızla bugün toplamayı düşünüyoruz. Ne zamandır mantı yapmayı istiyorduk bugün kısmetse onu yapmayı istiyoruz fakat yufka açmayı ne yazıkki hiçbirimiz bilmiyoruz. Acaba yağ mantısı yapmak istesek yapabilir miyiz? Lütfen bu konuda bize yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Şule . 29.08.2018

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafı...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yap...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özel...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024