Derin bir kabın içerisine kıyma alınır ve üzerine soğan, maydanoz ve domatesler ince ince doğranarak tuz ve baharatlar da eklenerek iyice yoğurulur. Diğer yandan yufkalar ortadan ikiye bölünür ve parçalar düz bir yere serilir. Her parçanın kesilen kısmına hazırlanan kıymalı harçtan konulur ve yufkalar fazla sıkmadan iki parmak kalınlığında olacak şekilde sarılır.
Sigara böreği şeklinde sarılan yufkalar yine iki parmak kalınlığı olacak şekilde kesilir ve kesilen kısımlar üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. Yufkalar fırına verilir ve kızarıncaya kadar pişirilir. Mantılar pişerken diğer yandan derin bir tencere içine üç su bardağı su, et bulyon ve salça eklenerek hafif kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Pişen mantılar fırından alınır ve üzerine hazırlanan bu sos ilave edilir. Sosu çekme işlemi yaklaşık on beş dakika sürmektedir bu sürede mantı dinlendirilir ve sosu içine çektikten sonra tekrar fırına verilerek bir müddet daha pişirilir. Son olarak sarımsaklı yoğurt hazırlanarak mantının üzerine dökülür ve tereyağı da eritilip üstüne döküldükten sonra mantı yemeye hazır hale gelir.