Derin bir kap içerisine yumurta, tuz, un ve yeterince su koyularak iyice yoğurularak hamur elde edilir. Bezeler halinde alınan hamurla oklava yardımıyla ince bir şekilde açılır. Hazırlanan yufkalar sacda yarım halde pişirilir ve ufak boyutlarda kare şeklinde kesilerek servis tabağına dizilir. Ardından tereyağı pembeleşene kadar kızartılarak parçalanmış yufkaların üzerine sıcakken dökülür. Yoğurt ayrı bir kapta çırpılır ve içerisine ezilen sarımsaklar eklenerek karıştırılır.
Bu yoğurt sosu tereyağlı yufkaların üzerine dökülür. Ardından sıvı yağ içerisinde kırmızı toz biber kavrulur. Bu işlem bittikten sonra yoğurdun üzerine az miktarda gezdirilerek leziz bir sunum ile
yufka mantısı sofralarda yer edinir.
Afiyet olsun.