Yumurtalı Mantı

Yumurtalı mantı: Bol yumurta ile hazırlanan mantı çeşididir. Birçok kişi tarafından severek ve benimseyerek tüketilen bir yemektir. Ana yemek olarak özel günlerde sofralarda yer alan bu yemek besin değeri yüksek ve doyurucu bir yemektir. Sunum yaptığınız kişilerden tam not alacağınızı ümit ettiğimiz yumurtalı mantı sevdiğiniz baharatlar eşliğinde veya sevdiğiniz içerikle hazırlayabileceğiniz bir yemek alternatifidir.
Sevdiğiniz kişilere hazırlayarak kendilerini özel hissetmelerini sağlayacağınız bu yemek size karşı duyulan hayranlığı da arttıracaktır. Sizi daha fazla bekletmeden bu eşsiz lezzetin tarifini verelim. İşte yumurtalı mantı tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Yumurtalı mantı için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • Unun kıvam alacağı kadar su

İç harcı için

  • 5 tane yumurta
  • Yarım demet ıspanak
  • Yarım kâse lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Yumurtalı mantı nasıl yapılır?


Öncelikle mantının içini hazırlayın. Ispanakları bol su ile yıkayarak küçük küçük doğrayın. Bir tava içerisine alarak doğranan ıspanakları kısık ateşte iyice kavurun. Kavururken gerekirse bir miktar su ilave edebilirsiniz. Ispanaklar ölünce içerisine öncelikle zeytinyağını ilave edin. Daha sonra yumurtaları kırın ve lor peynirini ilave edin.
Karıştırırken karabiber ve tuzu da serpiştirin. Artık ocağın altını kapatarak hazırlanan içi soğumaya bırakın. Artık yoğurma kabı içerisine yumurtayı kırarak içerisine tuzu serpiştirin. İyice çırpılan yumurta içerisine öncelikli olarak zeytinyağını ilave edin. Daha sonra unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bir taraftan da suyu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar unu yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvam alması gereken unu çok ince olmayacak şekilde açarak küçük kareler şeklinde bir bıçakla kesin. Kesilen kare hamurlar içerisine çok küçük miktarda hazırlanan içlerden yerleştirin ve hamuru açılmaması için dört köşesinden birleştirip elinizle baskı uygulayın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bir tencere içerisine su koyarak ocağın altını açın. Suya bir miktar tuz serpiştirerek suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca hazırlanan mantıları ilave edin ve 5-10 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirin. Ayrı bir kab içerisinde zeytinyağı ve tereyağını kavurarak içerisine kırmızı pul biber ilave edin. İsteyen sarımsaklı yoğurt ile de bu mantıyı servis yapabilir. Artık yumurtalı mantı hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 05:43:59
Yumurtalı Mantı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yumurtalı Mantı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yumurtalı Mantı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşill...
Devamını Oku

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra geri...
Devamını Oku

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapıl...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; ...
Devamını Oku

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin se...
Devamını Oku

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederi...
Devamını Oku

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;...
Devamını Oku

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafı...
Devamını Oku

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en ç...
Devamını Oku

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illeri...
Devamını Oku

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut ...
Devamını Oku

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında a...
Devamını Oku

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu ...
Devamını Oku

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi do...
Devamını Oku

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yap...
Devamını Oku

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ...
Devamını Oku

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özel...
Devamını Oku

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir...
Devamını Oku

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ...
Devamını Oku

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi muciz...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024