Yumurtalı Mantı
Yumurtalı mantı: Bol yumurta ile hazırlanan mantı çeşididir. Birçok kişi tarafından severek ve benimseyerek tüketilen bir yemektir. Ana yemek olarak özel günlerde sofralarda yer alan bu yemek besin değeri yüksek ve doyurucu bir yemektir. Sunum yaptığınız kişilerden tam not alacağınızı ümit ettiğimiz yumurtalı mantı sevdiğiniz baharatlar eşliğinde veya sevdiğiniz içerikle hazırlayabileceğiniz bir yemek alternatifidir.
Sevdiğiniz kişilere hazırlayarak kendilerini özel hissetmelerini sağlayacağınız bu yemek size karşı duyulan hayranlığı da arttıracaktır. Sizi daha fazla bekletmeden bu eşsiz lezzetin tarifini verelim. İşte yumurtalı mantı tarifi. Mutlaka denemelisiniz.
Yumurtalı mantı için gerekli malzemeler- 3 su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- Unun kıvam alacağı kadar su
İç harcı için- 5 tane yumurta
- Yarım demet ıspanak
- Yarım kâse lor peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
Yumurtalı mantı nasıl yapılır?
Öncelikle mantının içini hazırlayın. Ispanakları bol su ile yıkayarak küçük küçük doğrayın. Bir tava içerisine alarak doğranan ıspanakları kısık ateşte iyice kavurun. Kavururken gerekirse bir miktar su ilave edebilirsiniz. Ispanaklar ölünce içerisine öncelikle zeytinyağını ilave edin. Daha sonra yumurtaları kırın ve lor peynirini ilave edin.
Karıştırırken karabiber ve tuzu da serpiştirin. Artık ocağın altını kapatarak hazırlanan içi soğumaya bırakın. Artık yoğurma kabı içerisine yumurtayı kırarak içerisine tuzu serpiştirin. İyice çırpılan yumurta içerisine öncelikli olarak zeytinyağını ilave edin. Daha sonra unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bir taraftan da suyu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar unu yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvam alması gereken unu çok ince olmayacak şekilde açarak küçük kareler şeklinde bir bıçakla kesin. Kesilen kare hamurlar içerisine çok küçük miktarda hazırlanan içlerden yerleştirin ve hamuru açılmaması için dört köşesinden birleştirip elinizle baskı uygulayın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bir tencere içerisine su koyarak ocağın altını açın. Suya bir miktar tuz serpiştirerek suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca hazırlanan mantıları ilave edin ve 5-10 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirin. Ayrı bir kab içerisinde zeytinyağı ve tereyağını kavurarak içerisine kırmızı pul biber ilave edin. İsteyen sarımsaklı yoğurt ile de bu mantıyı servis yapabilir. Artık yumurtalı mantı hazır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 05:43:59
Yumurtalı Mantı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|