{ "title": "Azeri Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/azeri-mantisi.jpg", "date": "20.01.2024 17:32:49", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;

Azeri Mantısı Malzemeleri
İç Harcı
Azeri Mantısı Üzeri için
Azeri Mantısı Nasıl Yapılır?

Mantı hazırlama işlemine hamuru hazırlayarak başlayın. Hamur için kabına içine unu koyun. Daha sonra unun ortasını açın ve yumurtayı kırın. Tuzunu da ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ilık su ilave ederek yoğurun. Fazla su ilave etmeyin mantı hamurunun kıvamı yumuşak olmamalıdır. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru bir süre dinlendirin. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın. İç harcı için kabın içerisine kıymayı, soğanı ve baharatlarını koyarak karıştırın. Hamuru dinlendirdikten sonra tezgâhın üzerine un serpiştirin ve hamuru oklava yardımıyla açın. Hamur çok ince olmamalıdır. Hamuru açtıktan sonra kareler şeklinde kesin. Kare şeklinde kestiğiniz hamurun ortasına hazırladığınız iç harcı koyun. İç harcı koyduktan sonra bohça şeklinde kapatın. İşlemi tamamladıktan sonra mantıları haşlanmış suyun içerisinde pişirin. Mantıları pişirdikten sonra kevgirle suyun içerisinden çıkarıp servis tabağına alın. Sosu için sarımsağı tuz ile ezerek karıştırın. Mantının üzerine doğranmış nane ve sos dökerek servis yapabilirsiniz.

" } ] }