Börek mantı, lezzetli pratik ve kolay hazırlanışıyla börek mantı herkesin evinde yapabileceği türden bir börektir. Her evde bulunun malzemelerle yapılan börek mantıyı farklı şekillerde sunmanız mümkün. Piştikten sonra üzerine hazırlayabileceğiniz soslarda hayal gücünüzle sınırlı. Aşağıdaki tarifte ise salçalı sos kullanıldı. Piştiğinde çıtır çıtır ve bir o kadarda lezzeti olan börek mantı görüntüsüyle de iştah açıcıdır.
Börek Mantı Malzemeleri
Bir adet yufka
Yufkanın üzerine sürmek için biraz su ve zeytinyağı.
Harç Malzemeleri
300-350 gram kıyma
Rendeden geçmiş orta büyüklükte bir soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber.
Üzerine Sürülecek Malzemeleri
İki diş sarımsak
İki su bardağı yoğurt
İki yemek kaşığı tereyağı
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
İki yemek kaşığı salça
Damak tadınıza göre yeterince tuz.
Börek Mantı Nasıl Yapılır?
Harç malzemelerini uygun bir kapta kıvama gelene kadar güzelce karıştırın. Ardından su ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın bu karışım yufkaların üstüne uygulanacak. Yufkayı serdikten sonra sekiz eş üçgen parça olacak şekilde kesin. Parçaların üzerine önceden hazırlamış olduğunuz sulu zeytin yağlı karışımı sürün. Karışımı sürdükten sonra hazırlamış olduğumuz soğanlı kıymalı harcımızı üçgen şekilde böldüğümüz yufkanın her bir parçasının geniş tarafına sıra halinde koyun bu işlemin ardından her üçgeni sivri ucuna harç arada kalacak biçimde rulo halinde yuvarlayın. Daha sonra bu ruloları gül şekline gelecek biçimde kendi etrafında çevrin. Tüm parçaların harcını koyup rulo yapıp gül şekline getirdikten sonra fırın tepsinize dizmeye başlayın ve her bir parçanın üstüne yağlı karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Pişene kadar börek mantı için sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir tencere içinde tereyağı zeytinyağı ve salça koyup börek mantı sosunu hazırlayın. Börek mantılar piştikten sonra servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine pişerken hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ve üzerine sosunuzu ilave edin ve servise hazır.