{ "title": "Çerkez Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/cerkez-mantisi.jpg", "date": "20.01.2024 00:14:28", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Çerkez mantısı, iç harcında patates kullanılan yöresel bir mantı türüdür. Adını Çerkezler tarafından yapıldığı için bu şekilde almıştır. Aynız zamanda hıngel, haluj gibi farklı isimlerle de bilinir. Hepimizin bildiği gibi mantılar farklı harçlarla, farklı büyüklüklerle hazırlanabiliyor. Zaten bu nedenle isimleri de farklı oluyor. Aslında mantı için kullanılan hamur genellikle aynıdır. Fakat iç harcıyla, sosuyla, pişirme şekli ve sunumuyla aralarında farklar olabiliyor. İşte çerkez mantısı da bunlardan birisi. Mantıyı büyük boyda hazırlayacağız. Yine yanında tereyağlı, yoğurtlu, kırmızı toz biberli, sarımsaklı sosu yapacağız. Küçük boyda yapmayacağınız için, bu mantı tarifini seveceğinizi umuyoruz. Üstelik kolay da hazırlayacaksınız. Erken yaparak mantıları hafif unlayıp buzdolabında bile bekletebilirsiniz. Bu lezzetli mantı tarifini birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.