{ "title": "Çin Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/cin-matisi.jpg", "date": "19.01.2024 03:31:59", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Çin Mantısı, Çin'e geleli hemen hemen 8 hafta oluyor. Eşyalarım da geldikten sonra bu ülkeyi çok aşırı şekilde sevdim. İşin özlem çekme bölümüne hiç girmeyeceğim çünkü şimdi \"doğduğum yer değil doyduğum yer\" felsefesini uygulamaya çabalıyorum. Biliyorum size buradaki yaşantımdan çok fazla söz etmedim. Esasında bu konuyla alakalı yazıyorum, yorumlarıyla birlikte şu an 60 sayfalık bir forumum bile var. Başka bir deyişle buraya yazmaya çalışsam en az 30 sayfa içerik çıkar yani. Çin mutfağından bundan önce kısaca bahsetmiştim. Her ülkenin kendine özgü bir mutfağı vardır ama Çin mutfağı kendine özgü olması ve çok çeşitli tarifleriyle gerçekten etkiliyor insanı. Sebzenin, meyvenin, etin başka bir deyişle tüm yemek çeşitleri mevcut ve sınırı yok. Sanılanın aksine burada aç kalmanız olanaksız. Yalnızca özellikle damak tadınıza uyumlu türde yemeği seçebilmekten geçiyor yolunuz. Söz gelişi eskiden düşündüğümün aksine Çin pastacılığı ve fırıncılığı çok gelişmiş ve çok da lezzetli. Henüz bir pasta yemedim ama geçenlerde aldığım pasta kitabından bir tarifi tecrübe şansım oldu. Hayatımda yediğim en leziz kurabiyelerden biriydi. Önyargılarınızı atar ve denemek isterseniz mutfağınıza börek tadında bir tür kazandıracaksınız. Bu mantının en iyi yanı minicik minicik kapatmak zorunda olmamanız. Çin'de mantı, aile sofralarında en az 70-80 adet yapılıp yeniliyormuş, biz ise dışarıda yemek yediğimizde sofraya çeşit olarak da sipariş ediyoruz. Daha önce Türkiye'deyken bir Çin mantısı denemiş ve çok beğenmiştim ama burada hazır fırsatını bulmuşken gerçek Çinliden yapılışını öğrenip size sunmak istedim.