{ "title": "Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Dondurulmus-Manti-Nasil-Pisirilir-19.jpg", "date": "21.01.2024 12:01:12", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra gerisi oldukça keyif veren bir yemek yapımıdır. Birçok kişinin mantıyı hazır aldığı bilinir. Oysa dondurulmuş mantıyı evde kendiniz yapabilirsiniz. Hamaratlı ellerle annelerin hazırladığı lezzetli mantılar ev yapımıyla dondurucuda saklanarak istenildiği zaman çıkarılıp kısa sürede hazırlamak mümkündür. Ev yapımı mantıların bereketi daha fazladır, dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Dışarıda yapılan birçok mantı çeşitlerinde soya bulunmaktadır. Yani iç harcına kıyma yerine soya kullanılarak satılmaktadır. Kendi yapacağınız mis gibi mantı çeşitleri kıyma ve bol soğan harcıyla lezzetine lezzet katarsınız.

Evde yapılan mantıların da dondurulmuş hale getirilmesi mümkündür. Mantı karbonhidrat gurubunda olan bir hamurdan ve etten yapılan bir yemektir. Dondurulmuş mantı pişirilmesi son derece kolaydır. Evde kendi yaptığınız ya da dışarıdan alıp evde yapacağınız mantı pişirme şekli aynıdır. Arada hiçbir fark olmaz, bu nedenle dondurulmuş mantı pişirilmesinin en püf noktası mantı suyunun çok iyi kaynamasıdır. Bir tencere içerisine 1 litre su konmalı su çok iyi kaynamaya bırakılmalıdır. İyi kaynadığından emin olduktan sonra 1 çay kaşığı tuz atılır, dondurulmuş mantı kaynamış olan su içine dökülür. Pişmeye bırakılır, yaklaşık olarak 20 dakikada dondurulmuş mantı bu şekilde pişirilir. Piştiğinden emin olunması için tadına bakılır. Pişen dondurulmuş mantı süzgece dökülür ve süzülene kadar sosu hazırlanır.

Dondurulmuş mantı sosu nasıl hazırlanır: Bir tava içine yarım çay bardağı sıvı yağ konarak içine salça ya da bul biber konulur. 2-3 dakika eritilen sosun altı kapatılır. Servis tabağınıza alacağınız mantı üzerine sarımsaklı yoğurt konarak salçalı sos 1 yemek kaşığıyla tabağınızdaki mantı üzerine gezdirilir. Dondurulmuş mantı bu şekilde pişirilerek sosuyla kendi lezzetini ortaya çıkartır.
" } ] }