{ "title": "Ev Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/ev-mantisi.jpg", "date": "21.01.2024 06:52:39", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Ev mantısı, bilindiği gibi insanların eski zamanlardan günümüzde kadar çok severek tükettiği yemeklerden biridir. Ev mantısının en büyü özelliği oldukça hafif olması nedeni ile özellikle kilo sorunu olan insanların bile rahatlıkla tüketebileceği bir yemek olmasıdır. Ev mantısını aslında herkes lezzetli yapamaz. Gerek hamur kıvamı gerek mantının büyüklüğü gerekse içerisine koyulan iç harç miktarı çok önemlidir. Günümüzde yaygın olarak yapılan birçok mantı bulunmaktadır. Öyle ki bu mantılar kimi zaman içerisindeki harç farkı ile kimi zamanda hamurundaki farklılıklar nedeni ile değişiklikler göstermektedir. Ev mantısı da dahil birçok mantı normalde yoğurtla karıştırarak yenilmektedir. Fakat bazı mantı türleri yoğurtsuz ve yağlı olarak yapılır ve bu şekilde tüketilir. Ev mantısı ülkemizde en güzel Kayseri'de yapılmaktadır. Ülkemizin her bölgesinde insanların severek tükettiği ev mantısı bu şehirde çok daha lezzetli bir şekilde yapılmaktadır. Ev mantısı ile diğer mantılar arasında çok büyük bir lezzet farkı bulunmaktadır. Bu lezzet farkı direk olarak mantının yapılışı ve iç malzemeleri ile alakalıdır. Birazdan vereceğim tarif ile sizler de ev mantısını yaparak ailenize mükemmel lezzetler sunabilirsiniz. Fakat ev mantısı yaparken birazda vereceğim tarifi dikkatli bir şekilde okuyarak aynı şekilde uygulamanız gerekmektedir.