{ "title": "Fırında Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/firinda-manti.jpg", "date": "21.01.2024 08:16:50", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illerimizle anılmakta ve yöre halkı tarafından çok sık yapılmaktadır. Lezzetli olduğu kadar yapılışı zor olan mantıların birçok çeşidi bulunmaktadır. Son zamanlarda tercih edilen mantı türlerinden biri de fırında mantı olmuştur. Yapılışı ve hazırlanışı şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?

Mantı yapımına ilk öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. İç harcı için bir kabın içine 1 adet küçük doğranmış soğanları koyun ve üzerine ince kıyılmış maydanozları, kıymayı, tuzu ve karabiberi koyarak iyice yoğurun. Böylece iç harcınız hazır olacaktır. İç harcını hazırladıktan sonra derin bir kabın içine unu koyun. Unun içerisine 1 adet yumurtayı ve tuzu ilave ederek yoğurun. Hamurun sert olması gerekmektedir. Hamurun iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerine bir bez örtün ve dinlenmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra hamuru bezelere ayırın. Aldığınız bezeleri un serpilmiş tahtada 2-3 mm. İnceliğinde açın. İnce açtığınız hamuru 4-5 cm kareler şeklinde kesin. Kesme işlemi bittikten sonra karelerin ortasına hazırladığınız iç harçlardan koyun. İç harcı koyduktan sonra dört ucunu üstte birleştirip yapıştırın. Yaptığınız mantıları önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bütün hamura bu işlemi uyguladıktan Mantıları pembeleşinceye kadar kızartın. Pembeleşmeye başlayan mantıların üzerine tepsinin yarısına gelecek kadar et suyu ya da normal su koyun. Mantılar suyunu çekene kadar fırında pişirin. Mantıların suyunu çekince fırından alın ve servis tabağına koyun. Daha sonra üzerine önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün. Arzu eden kişiler üzerine kırmızı biber ve yağ döküp servis yapabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }