{ "title": "Hazır Mantı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/hazir-manti-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 05:47:52", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir. İşten eve geldiğiniz zaman yarım saat içerisinde hemen hazırlayabileceğiniz bir yemektir. Oldukça da lezzetlidir, hazır bir ürün olsa da lezzeti el yapımı olanlara yakın bir seviyededir. Acil gelen bir misafir için yapılabilecek en kolay pratik ve lezzetli yemeklerden biridir. Piyasada farklı kalitelerde hazır mantı çeşitleri bulunur. Kiminin içerisinde kıyma bulunmaz bunlar düşük kalite de olup uygun fiyatlı olanlardır. Fakat fiyat olarak onlardan biraz daha yüksek olup lezzeti daha iyi olanlar da bulunur. Bunlar içerisinde gerçek kıyma bulunur. Büyük makinelerde yapılan ve fırınlanarak hazırlanmış olan mantı çeşididir ve bunlar ev mantılarına yakın lezzettedir. Bol sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos eşliğinde harika bir lezzet olur.

Hazır mantı yapımı için gerekli malzemeler
Hazır mantı nasıl yapılır?

Hazır mantının yapımı için ilk olarak derin bir tencereye bir litre kadar su konulur ve ocağa alınıp altı açılır. Su kaynamaya başlayınca bir paket mantı üzerine eklenir ve haşlamaya başlanır. Ara sıra yapışmaması için karıştırılır. Pişip pişmediği kontrol edilir ve pişince ocaktan alınıp süzülür. Yoğurt derin bir kaba alınır ve üzerine üç diş sarımsak soyulur ve ezilip eklenir tuzu da atılıp iyice karıştırılır. Mantı soğuyana kadar beklenir mantı soğuyunca yoğurt içerisine eklenir ve karıştırılır. Sosu için bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı bir tatlı kaşığı salça pul biber ve nane eklenir kavrulmaya başlanır. Sos kavrulunca mantı derin bir servis tabağına alınır ve üzerine bu sos yayılır. Ardından servis edilir.
" } ] }