{ "title": "Hazır Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Hazir-Manti-15.jpg", "date": "19.01.2024 01:16:54", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Hazır Mantı, sofraların baş tacı olan mantının uğraş gerektirmeden hazır yapılmış olarak elde edilenleri ile kısa yoldan sadece haşlanarak ve sos yapılarak kolayca yapılan bir türüdür. Bu mantı türü her türlü iç çeşidiyle önceden yapılarak fırınlama işlemiyle kurutulup muhafaza edilmesiyle meydana gelir. Hazır paket mantılardan ziyade organik doğal yöntemle hazırlanıp kurutulan hazır mantılar tercih edilmelidir. Mantı hamuruyla uğraşmayı sevmeyenler ve mantı yapmaya vakti olmayanlar için ideal bir seçenektir. Özellikle çalışan ev hanımlarının yoğun tercih ettikleri hazır mantı zaman kaybını önlemektedir. Kıymalı, nohutlu ve bunların baharatlı halleriyle birçok çeşit hazır mantı vardır. Yoğurtlu, salçalı, tereyağlı, naneli, kırmızı toz biberli birçok çeşit sos ile hazır mantıdan ayrı lezzetler oluşturmak mümkündür. Aynı zamanda hazır mantı çorba olarak da tüketilmektedir. Hafif sulu yemek yapımında da farklı bir tariftir. Hazır mantı haşlanıp çeşitli sebzelerle kavurma yöntemiyle ayrı bir seçenek olarak sunulabilmektedir.

Hazır mantı için gerekli malzemeler

Haşlanması için
Sosu için
Hazır mantı nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine 1 litre su konularak kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine tuz eklenir. Ardından hazır mantılar eklenerek haşlama işlemi gerçekleştirilir. Ocaktan alınan mantılar soğuk sudan geçirilerek süzülmeye bırakılır. Diğer yandan küçük bir tava içerisinde zeytinyağı ve kırmızı toz biber kavrulur. Hazır mantı servis tabağına alınarak üzerine yoğurt dökülür. Sonrasında zeytinyağı ve kırmızı biberden oluşan karışım üzerine az miktarda gezdirilir. Enfes tadı ve görüntüsüyle hazır mantı servise sunulur.

Afiyet olsun.

" } ] }