{ "title": "Hazır Yufkadan Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/hazir-yufkadan-manti.jpg", "date": "23.01.2024 04:13:35", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ve de el becerisi gerektirmediği için böyle denmiş olabilir mi? Şaka bir yana bir Kayserili olarak acil misafir geldiğinde, beş çaylarımız da altın günlerimde çok sık tercih ettiğim bir börektir. Misafirlerim hiç tabaklarında bırakmazlar, hepsi afiyetle yerler.

Peki hazır yufkadan mantı, nam-ı değer sosyete mantısı nasıl yapılır?

Hazır yufkadan mantı (Sosyete mantısı, gül böreği) için gerekli malzemeler
Hazır yufkadan mantı nasıl yapılır?

Öncelikle iç harcı hazırlayın. Soğanları yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Rengi iyice dönen kıymaya biber ve domates salçasını ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Maydanozları ince ince kıyın. Soğuyan harca ekleyin ve karıştırın.

Yarım su bardağı su ve 3 yemek kaşığı yağı karıştırın. Her bir yufkayı 4'e bölün ve hazırladığınız yağlı karışımdan yufkayı ıslatacak kadar sürün.

İçine hazırladığınız kıymalı harcı koyarak rulo olarak sarın. Daha sonra yufkayı kıvırarak gül şeklini verin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın. Böreklerin üzerine arta kalan yağlı karışımı sürün.

Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Yoğurttan sos hazırlayın. Börekleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt sosunu dökün. Daha sonra nane, tereyağı ve salçayı yakın. Bunu da en son üzerlerine gezdirin.

Afiyet olsun. Bu enfes lezzete hem eşiniz hem çocuklarınız hem de misafirleriniz bayılacaktır. Artık mantı hamuru açamıyorum diye üzülmek yok.
" } ] }