{ "title": "Ispanaklı Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/ispanakli-manti.jpg", "date": "20.01.2024 01:50:37", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Ispanaklı Mantı, Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında yer alan mantı Kayseri ve Sivas gibi illerimizle anılmaktadır. Mantının birçok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle vejetaryenler tarafında tercih edilen ıspanaklı mantının aynı zamanda kalorisi de düşüktür. Ispanaklı mantının yağı ve malzeme listesi şu şekildedir;

Ispanaklı Mantı Malzemeleri

Hamuru için
İç Harcı için
Sosu için
Sarımsaklı Yoğurt için
Ispanaklı Mantı Nasıl Yapılır?

Mantı yapımına öncelikle iç harcını yaparak başlatın. İç harcı için ıspanakları ayıklayın ve yıkayın. Ispanakları temizledikten sonra ince bir şekilde doğrayın. Ispanakları doğradıktan sonra elinizle biraz ezin. Ezdikten sonra üzerine baharatlarını ve tuzunu ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra hamuru için derin bir kabın içine unu koyun. Daha sonra açma işleminde kullanmak için bir miktar un ayırmayı unutmayın. Unu kabın içerisine koyduktan sonra unun ortasını havuz şeklinde açın ve unun içine tuz ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Daha sonra azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamın kulak memesinden biraz sert olması gerekmektedir. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini bir bez parçası ile örtün ve dinlenmeye bırakın. Hamur dinlendikten sonra hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız parçalardan birini orta incelikte acın. Açtıktan sonra hamuru kareler şeklinde kesin. Her kestiğiniz karenin içerisine hazırladığınız iç harçlardan koyun. İç harçları koyduktan sonra kareleri uçlarından birleştirerek kapatın. Kapatma işlemi için farklı şekiller deneyebilirsiniz. Daha sonra ayırdığınız diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Bütün işlemleri bittikten sonra hazırladığınız mantıları kaynamış ve tuzlu suda 15-20 dakika pişirin. Pişirdikten sonra kevgir yardımıyla sudan çıkarın ve sunum yapacağınız tabağın içerisine alın. Üzeri için tereyağını bir tavanın içine koyun ve eritin. Eriyen yağın üzerine salçayı ilave ederek kavurun ve mantıların üzerine dökün. Arzu eden kişiler mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu da dökebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }