{ "title": "İtalyan Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/italyan-mantisi.jpg", "date": "19.01.2024 06:55:01", "author": "mehmet tutuş", "article": [ { "article": "İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerin de daha çok ünlüdür. Tabi günümüz zamanlarında internet çağı olduğu için her türlü yemeğe ve tarife ulaşmak mümkün. İtalyan mantısı içindeki malzemelerden dolayı protein ve enerji oranı bizim kültürümüzdeki mantımız kadar zengin değildir. Ama tadı oldukça lezzetlidir ve yapılması da daha kolaydır. Şimdi İtalyan mantısının yapılışına geçelim.

İtalyan Mantısı Malzemeleri
İtalyan Mantısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tane çok büyük olmayan bir leğen alınır. Leğenin içine hazırlamış olduğumuz iki bardak unu boşaltırız. Ardından yumurtalarımızı leğendeki unun üstüne ekleyelim, sonra karıştırmaya başlayalım ardından zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek bu karşımdan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz hamurumuzu açacağımız için çok küçük olmayan toplara bölelim. Sonra hamurlarım düz bir zeminde ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde açalım. Ardından varsa hamurlarımızı mantı kabına koyalım eğer yoksa hamurları kare şekline getirebiliriz.

Hazırlamış olduğumuz lor peynirlerini bir kaba koyalım ve ardından maydanozları küçük küçük doğrayalım, sonra maydanozları kabımızdaki lor ile karıştırarak harcı elde edelim. Bu harcı sermiş olduğumuz hamurumuzun üzerine eşit şekilde boşluklarla dağıtalım. Yine aynı şekilde açtığımız yufkayı bu hazırladığımız yufkanın üzerine kapatalım ve kalıptan çıkartalım. Eğer kalıp yoksa kare şekline getirdiğimiz yufkaları eşit şekilde keselim. Eşit şekilde kestiğimiz bu parçaların kenarlarını iyice sıkarak yuvarlak biçimde kapatalım ve bir tabak içine alalım.

Şimdi mantıları pişirmek için orta boy bir tencere alarak içine bir miktar su ve yağ koyalım. Kaynayana kadar bekleyelim ardından, kaynayan suya mantıları atarak 8 ile 10 dakika arası kaynayan suda kısık ateşte pişirelim. Pişirme işlemi bittikten sonra mantıları süzerek bir kenara alalım.

Sosu için
Sosun Nasıl Yapılır?

Çok büyük olmayan bir tava alarak tereyağı ile domates püresini ekleyerek karıştırmaya başlayalım. Ardında kızarmakta olan domateslerin üzerine 2 diş sarımsağı rendeleyerek ekleyelim, sonra tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Karışımın pişmeye yakın olduğu zamanda kremayı da ekleyip karıştıralım ve ardından ocaktan alalım. Soğumaya aldığımız matların üzerine hazırladığımız sosumuzu dökelim, Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servise hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }