{ "title": "Kavurma Mantı Tarifi", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Kavurma-Manti-Tarifi-25.jpg", "date": "20.01.2024 16:05:28", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin severek yediği mantı genellikle sarımsaklı yoğurt ve üzerine naneli kırmızı pul biber yakılarak servis edilen lezzetli bir yemektir. Tek başına bile sofrada taht kurmayı başarmış olan mantı yapımı biraz oyalayıp zahmetli olsa da yemesi de bir o kadar keyif vericidir. Mantı içerisine konulan kıymalı harç ile çok daha lezzetli olurken bir de tereyağı ya da sıvı yağ ile kızartılan mantı çok daha lezzetli oluyor. Kavurma mantı ilk duyduğunuzda size biraz farklı gelebilir, ancak denediğiniz zaman sizde nasıl lezzetli olduğunu göreceksiniz. Hamarat annelerimizin elleri ile hazırladığı o muhteşem lezzetteki mantıları hiç kızartarak denediniz mi? Eğer nasıl olduğunu merak ediyorsanız özellikle bu tarifi denemenizi öneriyoruz.