{ "title": "Kavurma Mantı Tarifi", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Kavurma-Manti-Tarifi-25.jpg", "date": "20.01.2024 16:05:28", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin severek yediği mantı genellikle sarımsaklı yoğurt ve üzerine naneli kırmızı pul biber yakılarak servis edilen lezzetli bir yemektir. Tek başına bile sofrada taht kurmayı başarmış olan mantı yapımı biraz oyalayıp zahmetli olsa da yemesi de bir o kadar keyif vericidir. Mantı içerisine konulan kıymalı harç ile çok daha lezzetli olurken bir de tereyağı ya da sıvı yağ ile kızartılan mantı çok daha lezzetli oluyor. Kavurma mantı ilk duyduğunuzda size biraz farklı gelebilir, ancak denediğiniz zaman sizde nasıl lezzetli olduğunu göreceksiniz. Hamarat annelerimizin elleri ile hazırladığı o muhteşem lezzetteki mantıları hiç kızartarak denediniz mi? Eğer nasıl olduğunu merak ediyorsanız özellikle bu tarifi denemenizi öneriyoruz.

Kavurma Mantı Tarifi İçin Malzemeleri
İç Harcı için
Üzeri için
Kavurma Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce yoğurma kabının içerisine unu eleyin, ardından ortasını çukur olacak şekilde açalım. Unun ortasına yumurtayı, tuzunu ve suyunu ilave ettikten sonra sert kıvamda olacak şekilde bir hamur yoğuralım. Hazırladığımız mantı hamurunun üzerini temiz bir bez ile kapattıktan sonra dinlenmesi için bekletelim. Hamur dinlenirken bizde bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Bir kabın içerisine kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde incecik doğrayalım. Üzerine orta yağlı çektirdiğiniz kıymayı ilave edin. Daha sonra göz kararı tuzunu, kırmızı pul biberini, karabiberini ve ince doğradığınız maydanozu ekledikten sonra çok fazla sıkmadan bütün malzemelerin harmanlanmasını sağlayalım. Dinlenen mantı hamurundan göz kararı bezeler alalım ve mutfak tezgâhının üzerine unu serperek ince bir hamur açalım. Bıçak yardımıyla kare şeklinde kestiğimiz hamurların ortasına kıymalı harcı ilave edip kenarlarından tutarak kapatalım. Bütün hamurlar bitinceye kadar mantı yapma işlemine devam edelim. Bu arada kızartma tenceresinin içerisine sıvı yağı koyalım ve iyice ısındıktan sonra hazırlanan mantıları içine atarak nar gibi kızartalım. Kızaran mantıları servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra kırmızı pul biberi serpelim. Kavurma mantı tarifi servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }