{ "title": "Kozalak Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/kozalak-manti.jpg", "date": "19.01.2024 04:40:19", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kozalak mantı, bu mantı özellikle son günlerde çok sık yapılan göz önünde olan mantı tariflerinden biridir. Görsel açıdan çok şıktır. Kendi zevkinize göre çeşitli şekillerde sunarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir kozalak mantı. Herkes tarafından severek tüketilir. Çıtır çıtır olmasına rağmen hafif bir lezzettir.

Kozalak mantı yapımı için gerekli malzemeler
Kozalak mantı nasıl yapılır?

Kozalak mantısı için ilk olarak yufkalar tezgâha serilir ve her biri önce pizza dilimi şeklinde dört parçaya sonra da her dört parça kendi içinde dörder parçaya bölünür. Her bir parça yufka bir pipet yardımı ile geniş kısmından ucuna doğru pipetin üzerine sarılır ve yavaşça pipet içerisinden çıkarılır. Tüm yufkalar bu şekilde sarılır ve ardından derin bir tencereye bolca sıvı yağ alınır ve ocağa alınıp altı açılır. Yağ iyice kızarınca yufkalar kızartılır ve havlu kâğıt serilmiş bir tabağa alınır. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ alınır ve üzerine bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve üzerine bir tatlı kaşığı salça eklenir salça kavrulunca üzerine kıyma eklenir ve pişene kadar kavrulur tuzu da atılınca ocağın altı kapatılır. Yufkalar bir servis tabağına alınır ve orta kısmına kıymalı harç dökülür. Son olarak iki su bardağı yoğurt içerisine iki diş sarımsak ezilir üzerine tuz atılır ve bu da kıyma ve yufkalar üzerine gezdirilir. İki yemek kaşığı tereyağı bir tava da eritilir ve nane ve toz biber ekilir kavrulunca yoğurdun üzerine dökülür ve mantı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }