{ "title": "Mantı Böreği", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Manti-Boregi-85.jpg", "date": "19.01.2024 07:11:38", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Mantı böreği; Mantı böreğine ayrıca sosyete mantısı da denir. Çok kolay ve çok lezzetli bir tariftir ve yaparken de hiç zorlanmayacaksınız. Çok besleyici bir yiyecek olduğu için çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz.

Mantı böreği için gerekli malzemeler
Yufkalarını ıslatmak için
Üzeri için
Mantı böreği nasıl yapılır?

İlk önce kıymayı yapışmaz tavaya koyun. İçine biraz zeytinyağı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca, küp-küp doğranmış soğanı ve küp-küp dğranmış kapya biberini ekleyin. Hepsini birlikte kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulunca tuz, karabiberi de ekleyip karıştırın. İnce doğranmış maydanozları ekleyip ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın.

Yufkaları 4 parçaya bölün. Yarım fincan zeytinyağı ve bir fincan suyu karıştırın. Bölünmüş yufkaların üzerine bu yağlı karışımdan yeterince gezdirin. Geniş kısmına kıymalı harçtan bir çorba kaşığı kadar yayın. Geniş kısmından başlayarak rulo yapın ve gül böreği şeklinde kıvırın ve yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Tüm yufka parçalarına aynı işlemi tekrarlayın. Kalan zeytinyağlı karışımı böreklerin üzerine gezdirin. Börekler iyice kızarana kadar pişirin. Yoğurdu ezip, içine biraz tuzla dövülmüş sarımsakları ekleyip karıştırın. Pişmiş börekleri uygun bir servis tabağına alın. Pişen böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurttan koyup, yoğurdun üzerine de tereyağında yakılmış kırmızı pul biber ve nane sosundan döküp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }