{ "title": "Mantı Çeşitleri", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/manti-cesitleri.jpg", "date": "19.01.2024 18:05:08", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yapılan bütün uğraşlara değmektedir. Siz de mantı yemekten zevk alıyor ve farklı mantı tarifleri arıyorsanız verilen mantı çeşitlerine göz atmanızı öneririz.

Sıkma Mantı İçin Gerekli Malzemeleri
Sıkma Mantı Nasıl Yapılır?

Sıkma mantı için öncelikle derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine un ilavesine yapıp orta kısmını havuz şeklinde açın. Açılan unun ortasına verilen malzemeleri ilave edip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerine bir nemli bez örtün ve birkaç dakika kadar dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra tezgâhın üzerine un serpiştirin ve yoğrulmuş olan hamuru tezgâhın üzerine alın. Hamuru çok ince olmayacak şekilde oklava veya merdane ile açın. Açılmış olan hamuru küçük kareler şeklinde kesin ve iki ucunu hafif şekilde birleştirip fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan fırında mantıları hafif şekilde kızarana dek pişirin. Yaklaşık 185 derecelik fırında kızartılan hamurları fırından alın ve soğuması için bir kenara kaldırın. Hazırlanmış olan mantıyı eğer hemen tüketmeyecek iseniz buzdolabı poşetine alın ve buzluğa kaldırın. Eğer hemen tüketecek iseniz mantıyı tavuk suyu veya normal su ile haşlayıp servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz üzerine haşlanmış tavuk eti, sarımsaklı yoğurt veya tereyağı gezdirip sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Mantı İçin Gerekli Malzemeleri
Yoğurtlu Mantı Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu mantı için unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmını kenarlarına doğru itip açın. Açılan unun orta kısmına su ve tuz ilavesi yapıp biraz sert olacak şekilde yoğurun. Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bez örtün veya ağız kısmına poşet geçirip birkaç dakika bekletin. Hamur bir kenarda beklerken bu arada mantının iç harcını hazırlayabilirsiniz. Bunun için kıymayı bir kâsenin içerisine alın ve üzerine baharatları ilave edip karıştırın. Kuru soğanın kıymalı harcın üzerine rendeleyin ve yoğurun. Hazırlanmış olan kıymalı iç harcı bir kenara alın ve tezgâhın üzerine un serpiştirin. Hamuru tezgâhın üzerine alıp oklava ilave açın. İnce olacak şekilde açılan hamuru küçük kareler şeklinde kesin ve orta kısımlarına hazırlanmış olan iç harçtan ilave edip katlayın. Katlaması için hamurun dört ucunu orta kısma getirip birleştirin. Hazırlanmış olan mantoları kaynar su ile birkaç taşım kaynatın ve kevgir ile suyunu süzüp servis tabaklarına alın. Diğer taraftan yoğurdu bir kâseye alın ve içerisine sarımsak rendeleyip karıştırın. Hazırlanmış olan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Tereyağını bir tavaya alın ve eritip üzerine pul biber gezdirin ve sarımsaklı yoğurdun üzerine hafif şekilde gezdirip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Patatesli Mantı İçin Gerekli Malzemeleri
Patatesli Mantı Nasıl Yapılır?

Unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmına verilen yumurta ile tuz ilavesini yapın. Üzerine hafif şekilde su ilavesi yapın ve kulak memesi kıvamın da bir hamur oluşturun. Hazırlanmış olan hamuru un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alıp merdane veya oklava yardımı ile açın. Açılan hamuru kareler şeklinde kesin. Diğer taraftan haşlanmış olan patatesi bir çatal veya patates ezici ile açıp içerisine tuz ve kırmızı pul biber ilavesi yapın. İç harcı karıştırın ve kareler şeklinde kesilmiş olan hamurların içerisine birer şeker kaşığı ölçüsünde ilave edin ağız kısımlarını bükün. Hazırlanmış olan mantıları kaynar suyun içerisinde birkaç taşım kaynatın ve tereyağını iyi şekilde kızdırıp pul biberi ile renklendirin. Ardından hazırlanmış olan yağı patatesli mantıların üzerine gezdirip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }