{ "title": "Mantı Hamuru", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/manti-hamuru.jpg", "date": "23.01.2024 04:20:15", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi doldurulduktan ardından, karenin köşeleri birbiri üzerine yapıştırılır. Mantının bir başka özelliği ise farklı bir tavada salçayı, tuzu, naneyi ve kırmızı biberi yağda kavurarak, tenceredeki sulu mantının içerisine aktarılmasıdır. Mantı tabaklara koyulduğunda, üzerine yoğurt ve baharat katılır. Açılmış hamuru ek olarak minik kareler biçimde kesildiğinden, diğer mantılara yönelik ek olarak zorlu olabilmektedir. Fakat eli hızlı ev hanımları amaçlı bir sorun teşkil etmez. İç malzemesinin ölçüsü az olsa dahi, kendisini hissettiren özel bir tadı vardır.

Mantı hamuru nasıl yapılır?

Una bir yumurta kırın, su ile kıvamına gelene denli bir hamur yoğurun. Ardından hamuru oklava ile 5 mm kadar ya da en ince olarak açın. Hamuru, üzerine hafif un serpiştirilmiş yayvan bir kesme tahtasına alın (Ya da sehpa üstünde de yapabilirsiniz). Kocaman ev biçimde açtığınız hamuru, bıçak ile enlemesine ve ardından boylamasına tahmini 3- 4 santimetre genişlikte kesinlikle. Neticede hamur 3-4 santimetre kareler biçimde kesilmiş olabilir. Kare biçimde olmamış ve kenarlarda olan parçalar, ortalarından büzülerek fiyonk makarna biçimde hazırlanır ve içleri boş olarak da pişirilmek üzere kenara konulur.

Mantı içi nasıl yapılır?

Kıymaya tuz ve karabiber ekleyin. İyice yıkayıp doğradığınız maydanoz ve ince doğranmış soğan ile karıştırıp, mantının içini hazırlayın. (Soğanı kavurmayın)

Pişirme ve Sos
Not

Mantıya nane ve sumak ek edebilirsiniz.

Mantı yapımının püf noktaları
" } ] }