{ "title": "Mantı İçi", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/manti-içi.jpg", "date": "19.01.2024 18:36:33", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Mantı İçi; Mantı yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına karşın mantı denilince akla gelen ilk şehir Kayseri'dir. Eşsiz lezzeti ile mantı yapımı maharet isteyen yöresel bir lezzettir. Mantı içerisinde bulunan kıyma ile her damağa ayrı hitap eden bir yemektir. Mantının içini hazırlaması hamurunun yoğrulması maharet ister. Biz bugün hem mantı içi hem de mantı nasıl yapılır onu öğrenelim. Ben her ne kadar Kayseri' li kadınlar gibi bir kaşığa kırk tane sığdırmasam da 25-30 kadar sığdıra biliyorum. Dediğim gibi maharet isteyen ve uğraş gerektiren bir yemektir.

Hamuru için gereken malzemeler
İçi için gereken malzemeler
Mantının sosu için gereken malzemeler
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • Büyük bir kâse süzme yoğurt
Mantı İçi Nasıl Yapılır?

Önce içini hazırlayalım. Zeytinyağı bir tavaya alıp ısınmaya bırakalım. Soğanları ince ince doğrayıp yağın içine atalım ve rengi dönene kadar kavuralım. Sonra kıymayı da içine alıp pul biber, karabiber ve tuzunu da ilave edip biraz kavuralım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Şimdi hamuru yapalım. Unu geniş bir kaba alıp üzerine su, yumurta ve tuzu atıp yoğuralım. Katı bir hamur olması gerekiyor. Hamuru açalım çok fazla ince olmasın. Bir bıçak ile karelere bölelim ve ortasına hazırladığımız kıymadan koyup kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayalım. Bir tepsiye un serpelim üzerine dizelim. Hepsini aynı şekilde yapalım. Büyük bir tencereye su koyup kaynatalım. Mantıları içine atıp 10 dakika kaynatalım. Piştikten sonra süzelim ama biraz suyundan kalsın. Tereyağı eritelim, üzerine pul biberi atalım. Sonra mantıyı süzme yoğurtun içine sarımsak ezip mantıya ilave edelim ve üzerine hazırladığımız sostan dökelim.
" } ] }