{ "title": "Mantı Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/manti-nasil-haslanir.jpg", "date": "19.01.2024 14:10:17", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapılmaktadır. Kayseri mantısı çok fazla özen ve zahmet gerektirmektedir. Mantı Kayseri de tüm özel günlerin düğün, bayram, festivaller, nisan, törenleri ve yemek davetlinin olmazsa olmalıdır. Kayseri ilimiz sadece mantı ile adını duyurmamıştır tabi ki kayserinin tarih kokan kaleleri, türkülere şiirlere konu olan gesi bağları, Osmanlıdan günümüze çok önemler teşkil eden bir ilimizdir. Kayseri yemek çeşitleri yönünden fazlasıyla zengin bir ilimizdir bunlardan bazıları su böreği, düğün çorbası, incir dolması, yaprak sarması, mantı çeşitleri ve sayamayacak kadar çok bir sürü yemek çeşidi vardır. Kayseri de mantı bir çeşitle sınırlı değildir ondan fazla çeşidi bulunmaktadır. Mantı sadece yapım aşaması zahmetli değil her aşaması zahmet ve emek gerektirir. Özellikle pişirme yani haşlama aşaması suda dağılmaması ve mantıların şişmemesi gerekir. Mantıların erimemesi ve şişmemesi için hamurunun sert ve özenle uzun sürede yoğurulması gerekmektedir, haşlama esnasında suyun iyice kaynayıp içerisine tuz ilave etmek gerekir.