{ "title": "Mantı Sosları", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Manti-Soslari-21.jpg", "date": "21.01.2024 21:35:29", "author": "Harun Duman", "article": [ { "article": "
Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih ettiği mantı sosudur. Sizde bu sos tarifi ile usta şeflerin hazırladığı lezzette mantı sosları hazırlayabilirsiniz.

Mantı sosları

Salçalı Mantı Sosu İçin Malzemeleri
Salçalı Mantı Sosu Nasıl Yapılır?

Yağ tavasının içine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip, bir süre kızartıyoruz. Burada önemli olan yağın sıcaklık ayarını iyi ayarlamaktır. Yağ çok fazla kızarır ise salçanın yanmasına sebep olur, az kızarır ise salçanın kokusunda istenilen aromayı bulamayız. Kızaran yağın üzerine salçayı ekleyip, hızlı hareketlerle yağın içinde salçayı çeviriyoruz. Bu şekilde 1-2 dakika salçayı yağda kızartıyoruz. Daha sonra üzerine nane ve pul biberi ekliyoruz. Son olarak ise mantıyı haşlamış olduğumuz sudan yarım çay bardağı kadar alıp, salçanın üstüne ilave ediyoruz. Salça suyun içinde tamamen erisin diye hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Hazır olan mantı sosunu mantının üzerine ilave edilen sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek servis ediyoruz.

Tereyağlı Mantı Sosu Malzemeleri
Tereyağlı Mantı Sosu Nasıl Yapılır?

Tereyağı, yağ tavasına atılır ve orta ateşte, köpürüp, köpüğü tekrar sönünceye kadar belli bir süre kızartılır. Üzerine pul biber serpiştirilir ve sıcak iken mantının üzerine ilave edilir. Tavsiye olarak, salçalı sos sevmeyenler, tereyağlı sosu, yoğurtlu mantının üzerine sos olarak kullanabilirler. Çok lezzetli olduğunu göreceksiniz. Kendinizde sevdiğiniz tatlardan, baharat ve diğer malzemelerden soslar yapmayı deneyebilir ve yeni mantı sosları keşfedebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }