Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; temel olarak hamur ve kıymadan oluşan bir yemektir. Mantı sosu ise mantıyı mantı yapan şeydir. Sos ile mantı bir bütündür. Mantı sosu, çok değişik şekillerde yapılabilir. Burada anlatılacak olan ise; Hatay yöresine ait olan bir mantı sosudur
Mantı sosu için gerekli malzemeleri
Yarım kaşık domates salçası
Yarım kaşık biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tutam taze fesleğen
1 tutam kuru nane
Mantı sosu nasıl yapılır?
İlk olarak zeytinyağı teflon tavada kızdırılır. Daha sonra salçalar eklenir. Salçalar tane tane oluncaya dek kavrulur. Sarımsak tercihe göre rendelenir ya da minik minik doğranır. Sarımsaktan sonra fesleğen yaprakları el ile parçalanarak karışıma eklenir. En son kuru nane koyulur. Sosumuz böylece hazır hale gelmiştir. Güzelce mantınızın üzerine döküp yiyebilirsiniz.