{ "title": "Milföy Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/milfoy-manti.jpg", "date": "20.01.2024 14:56:48", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Milföy mantı, milföy mantı en az el açması mantı kadar lezzetli olan mantı çeşitlerinden biridir. Fakat el açması mantıkla göre çok daha pratik olan bir tariftir. Hamur açmaya zamanı olmayanların ve açmayı beceremeyenlerin çok sık başvurduğu tariflerden biridir.

Milföy mantı yapımı için gerekli malzemeler
Milföy mantı nasıl yapılır?

Milföy mantının yapımı için ilk olarak iç harç hazırlanır. İç harcı için bir adet soğan rendelenir suyu sıkılır ve soğan bir kaba alınır üzerine iki yüz gram kıyma eklenir. Bir çay kaşığı pul biberi ve damak tadınıza göre tuz miktarı ayarlanır ve iyice karıştırılır. Ardından milföy tezgâh üzerine alınır ve merdane yardımı ile hafif açılır. Ardından her bir kare beşer dikey beşer yatay olarak kesilir ve küçük kareler elde edilir. Her bir karenin içerisine nohut büyüklüğünde kıymalı harç konulur ve bohça şeklinde kapatılır. Tüm milföyler bu şekilde hazırlanınca yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış yüz yetmiş beş derece fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Üzeri kızarınca fırından alınır. Yoğurt sosu için bir kâse yoğurt içerisine iki üç diş kadar sarımsak ezilerek konulur ve bir miktar tuz atılır iyice karıştırılır. İki yemek kaşığı tereyağı da bir tavaya alınır üzerine bir tatlı kaşığı salça eklenir ve iyice kavrulur. Mantolar servis tabağına alınır üzerine ilk yoğurtlu sos dökülür ardından kavrulan salça ve tereyağı dökülerek servis edilir.
" } ] }