{ "title": "Nohutlu Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/nohutlu-manti.jpg", "date": "21.01.2024 15:19:27", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Nohutlu mantı, diğer mantı türlerine göre biraz daha az yapılan ve insanlar tarafından biraz daha az sevilen bir mantı türüdür. Fakat ülkemizin bazı bölgelerinde bu mantıda oldukça sevildiği için yapılmaktadır. Tarihi normal mantı kadar eski olmasa bile yine de eski olan bu mantıyı sizlerde evlerinizde yaparak afiyetle tüketebilirsiniz. Nohutlu mantıyı yapmak için öncelikle hamur hazırlamanız gerekecektir. Bu nedenle öncelikle hamur malzemelerinden bahsedeceğim. Nohutlu mantı, birçok insanın ilk kez duyduğu yemeklerden biridir. Bu mantı da en az diğer mantılar kadar hafif olduğu için midenizi zorlamayacak bir yemektir. Bilindiği gibi mantı yapmak oldukça maharet ve emek ister. Bu nedenle herkes mantı yapamaz. Yapsalar bile asıl lezzeti tutturamamaktadır. Bu nedenle sizlerde tarifimi dikkatli bir şekilde okuyarak nohutlu mantıyı en lezzetli şekilde yaparak ailenize ve misafirlerinize farklı lezzetler sunabilirsiniz. Aslında nohutlu mantı diğer mantılara göre çok daha kolay bir şekilde yapılan bir yemektir. Birçok insan nohutlu mantı için özel hamur kalıpları ile hamur keserler. Sizde isterseniz özel kalıpları kullanarak açtığınız hamurları kolay bir şekilde dilimleyebilirsiniz. Ama el beceriniz sizin için iyiyse hamurları eşit büyüklüklerde kare olacak şekilde bıçak yardımıyla dilimleyebilirsiniz. Son olarak nohutlu mantı yapımında kullanılacak olan hamurun kıvamı normal mantılara göre biraz daha sert olmalıdır.