{ "title": "Nohutlu Tavuklu Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Nohutlu-Tavuklu-Manti-99.jpg", "date": "20.01.2024 20:23:42", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Nohutlu tavuklu mantı: Nohut ve tavuk eşliğinde hazırlanan mantı birçok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Mantı çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Nohutlu tavuklu mantı ana yemek olarak sofralarda sunumu yapılan bol içerikli bir yemektir. Besin değeri yüksektir. Her ne kadar zahmetli ve emek isteyen bir yemek olsa da sofralarda yorgunluğunuzu unutturacak lezzete sahiptir. Sizde ailenizle veya sevdiklerinize mantı ziyafeti yaşatmak istiyorsanız işte nohutlu tavuklu mantı tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Tüm mantı severlere tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Nohutlu tavuklu mantı için gerekli malzemeler
Hamuru için
Sosu için
Nohutlu tavuklu mantı nasıl yapılır?

Öncelikle nohutları bir gece önceden yıkayarak, sulu bir şekilde bir gece bekletin. Sonra nohutları tekrar bir sudan geçirerek düdüklü tencere içerisine alın. 25 dakika kadar pişirin. Süre dolunca nohutların suyunu döktükten sonra, tavukları düdüklü tencere içerisine alın. Üzerine biraz su ve tuz ilave ederek, ocağın altını açarak 20 dakika kadar haşlayın. Tavukları tavuk suyu içerisinden alarak soğuyunca iyice didikleyin. Daha sonra mantının hamuru için yumurta ve tuzu iyice çırpılır. Yoğurma kabı içerisine unu ilave ederek suyu, çırpılan yumurta ile tuzu da ilave edip iyice yoğurun. Hamur yoğrulduktan sonra çok inceltilmeden açılır. Küçük kareler halinde bir bıçakla kesilir. Mantılar içi boş bir şekilde dört köşesinden birleştirin. Fırın tepsisini artık yanınıza alarak dibine biraz yağ sürün. Dibi yağlanmış tepsiler içerisine hazırlanan mantıları tepsiye dizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. Mantılar fırında kızarana kadar pişirin. Haşlanan nohutları ve kızaran mantıları tavuk suyu içerisine ilave ederek kaynatın. Önceden didiklenerek bekletilen tavukları da ilave ederek bir süre kaynatın. 4 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp ocaktan alın. Ayrı bir kab içerisinde tereyağı ve zeytinyağını alın ve kavurun. Kavrulan yağ içerisine pul biber ve salçayı ilave edin. Biraz kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Ayrı bir kab içerisine yoğurtlu sarımsak hazırlayın. Nohutlu tavuklu mantıyı tabaklara alarak salçalı tereyağını üzerinde gezdirin. 1-2 kaşıkta sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }