{ "title": "Özbek Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/ozbek-matisi.jpg", "date": "19.01.2024 13:24:37", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Özbek mantısı, adı üzerinde Özbeklerin kendilerine özel bir ana yemeğidir. Bu mantının iç harcı yöresel olarak değişiklik gösterebilir. Mantının en önemli özelliği özel 5 kattan oluşan mantı tenceresinde pişirilmesidir. Bu özel tencereleri ülkemizde de bulabilirsiniz. Yani mantı bu tencerede buharda pişiriliyor. Mantı kazanı diye adlandırdıkları bu tencerelerde hazırlanan mantılar oldukça lezzetli oluyor. Tencere buharı dışarı sızdırmaz ise mantınız daha kolay pişer. Yöresel olarak mantının sunumu havuçlu pilavın üzerinde yapılır. Bizim yaptığımız gibi sarımsaklı yoğurtla yemezler. Ancak biz denedik, yoğurtla da gayet güzel oluyor. Size de tavsiye ederiz. Dilerseniz mantıyı hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.