{ "title": "Pratik Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Pratik-Manti-57.jpg", "date": "21.01.2024 22:48:39", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Pratik mantı, evde çok rahat bir şekilde el açması mantı yapmanızı sağlayacak bir tariftir. Evde mantı hazırlamanın zor olduğunu düşünenler için pratik bir şekilde mantı hazırlamayı sağlayacak olan bu tarif sayesinde çocuklarınıza sağlıklı bir ortamda hazırlanmış mantılarınızı yedirme imkânı bulabileceğiniz gibi misafirlerinize de çok lezzetli bir yemek hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır. Bu yüzden bu tarifi mutlaka tarifleriniz arasına almalı ve denemelisiniz. Sırf katlama sorunu yüzünden evde mantı yapmak istemeyenler için de bu tarifin oldukça doğru bir seçim olduğunu görebilirsiniz.

Pratik Mantı Malzemeleri
İç Harcı için
Sosu için
Pratik Mantı Nasıl Yapılır?

Hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabının içine 1 yumurtayı ve tuzu alıp iyice çırpıyoruz. Üzerine unumuzu da alıp yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Çok fazla su koymamaya ve sert bir hamur elde etmeye özen gösteriyoruz. Daha sonra hamuru biraz dinlendirip iç harcımızı hazırlıyoruz. Pratik mantı için iç harcımızı hazırlarken soğanlarımızı çok ince şekilde doğramaya özen gösteriyoruz. Bir kaba soğanları, kıymayı, tuzu ve pul biberi alıp iyice karıştırıyoruz.

Dinlenen hamuru ikiye bölüp oklavayla hamurları iyice açıyoruz. Açtığımız hamuru uzun şeritler halinde kesiyoruz. Uzun şeritlere incecik şekilde iç harcımızdan seriyoruz ve şeritlerin uzun kenarından kıvırarak rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz. Uzun rulolarımızı iki parmak kalınlığında kesiyoruz. Tüm malzemelerimizle aynı işlemi yaptıktan sonra hazırladığımız hamurları kaynayan suyun içine atarak 7-8 dakika kadar haşlıyoruz. Pişen mantıları süzmeden evvel 1 bardak su döküyoruz ve kevgir kullanarak mantının suyunu süzüp servis tabağına alıyoruz.

Servis tabağına aldığımız mantıyı soslama işlemine geçiyoruz. Bunun için sarımsağımıza biraz tuz döküp havanda dövüyoruz ve yoğurdun içine alarak iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bir tavaya tereyağını alıp içine pul biber koyup biraz biberleri yakıyoruz. Servis tabağına aldığımız mantımızın üzerine önce sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz, sonra da tereyağlı pul biberimizi ekliyoruz. Son olarak kimyon ve nane ile de süsledikten sonra pratik mantı servise hazır hale geliyor.

Afiyet Olsun.
" } ] }